Blockchain Stories
Shiba Inu begint september zwak, wat zegt historische data?
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Shiba Inu begint september zwak, wat zegt historische data?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Shiba Inu (SHIB) is de maand begonnen met een flinke prijsdaling sinds 1 september. Volgens de meest recente gegevens is de waarde van SHIB met ongeveer 3% gedaald in de afgelopen 24 uur.

Dit benadrukt het negatieve vooruitzicht voor deze meme coin op dit moment. Naast de prijsdaling suggereren on chain metrics dat er nog meer prijsdalingen op komst zijn voor Shiba Inu.

Data van IntoTheBlock toont dat 53,17% van de SHIB adressen nu ‘out of the money’ zijn, wat betekent dat de huidige houders hun tokens tegen verlies bezitten. Dit is belangrijk omdat deze houders mogelijk hun tokens zullen verkopen om hun verliezen te beperken, wat kan leiden tot verdere prijsdalingen.

shib inu september daling
Bron: IntoTheBlock

Een cruciaal prijsniveau voor Shiba Inu is $0,000010. Op dit niveau zijn maar liefst 132 biljoen SHIB tokens gekocht, wat een aanzienlijk deel van de huidige circulerende voorraad vertegenwoordigt.

Als de prijs onder dit niveau zakt, kunnen deze tokens snel op de markt komen, omdat de 342.490 adressen die deze tokens bezitten, hun verliezen willen beperken.

De rol van historische data bij het voorspellen van SHIB prestaties

Historische gegevens kunnen ons veel vertellen over wat we in de toekomst kunnen verwachten. Data van CryptoRank laat zien dat Shiba Inu de afgelopen twee septembers met verlies heeft afgesloten.

In september 2023 leed SHIB een maandverlies van 8,25% en in september 2022 was dit 6,43%. Het enige jaar waarin SHIB een positieve maand afsluiting in september had, was 2021, het jaar waarin de munt werd gelanceerd.

Gezien het feit dat SHIB sinds de lancering in 2021 een gemiddeld maandverlies van 3,39% heeft geregistreerd in september, is het waarschijnlijk dat deze maand ook negatief zal zijn.

Echter, als het sentiment in de bredere cryptomarkt positief is, bijvoorbeeld door een potentiële renteverlaging, zou dit een gunstig effect kunnen hebben op Shiba Inu.

Shiba Inu 2
Bron: IntoTheBlock

On chain metrics en hun betekenis

Een ander belangrijk aspect om naar te kijken zijn de on chain metrics. De netwerkgroei van Shiba Inu blijft laag, wat aangeeft dat de adoptie van de munt stagneert. Dit is zorgwekkend omdat de munt nieuwe investeerders nodig heeft om te kunnen groeien.

Toch is er één positief punt in de Shiba Inu community; de zogenaamde ‘whales’. Grote beleggers blijven grote hoeveelheden SHIB tokens verzamelen, zoals blijkt uit de toename van grote transacties de afgelopen dagen. Dit suggereert dat deze investeerders hopen op toekomstige prijsstijgingen van Shiba Inu.

September bij Shiba Inu: Uitdagingen en optimisme van investeerders

Shiba Inu begint september met een flinke prijsdaling en historische data suggereren dat deze maand opnieuw bearish kan zijn.

On chain metrics laten een negatief beeld zien, vooral gezien het hoge percentage adressen dat hun tokens tegen verlies bezit en de stagnerende netwerkgroei. Aan de andere kant blijven grote investeerders optimistisch en hopen op toekomstige winsten.

shiba inu koersgrafiek september2024
Shiba Inu handelt op een koers van $0,000013. Bron: TradingView

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu