Blockchain Stories
Bitcoin stijgt, maar on chain indicator toont voorzichtigheid
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin stijgt, maar on chain indicator toont voorzichtigheid

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De wereld van cryptovaluta is dynamisch en complex, maar ook vol potentie en kansen. Een van de meest besproken onderwerpen is de actuele status van Bitcoin en de invloed van handelsvolumes. Momenteel staat Bitcoin stevig op de markt, met steun tussen de $56.300 en $57.000.

Toch hebben verkopers momenteel de overhand. Voor een positieve verandering in de korte termijn moet de waarde van Bitcoin de verliezen van 1 september goedmaken en gepaard gaan met een stijging in handelsvolumes.

Hoewel Bitcoin stabiel lijkt, is er weinig betrokkenheid, zoals bleek op 2 september. Wat nodig is, is een scherpe toename in handelsvolume om de zorgen weg te nemen en optimistische handelaren gerust te stellen dat kopers terug in het spel zijn.

Bitcoin groeit, Puell Multiple ratio in neutrale zone

Een interessante maatstaf voor het analyseren van Bitcoin’s prestaties is de Puell Multiple ratio. Deze ratio vergelijkt de dagelijkse uitgifte van BTC met het jaarlijkse gemiddelde.

Door de schommelingen in uitgifte verandert deze ratio voortdurend. Een analist op CryptoQuant merkt op dat de huidige waarde van 0,65 binnen de neutrale zone van 0,6 tot 0,8 valt.

Dit betekent dat Bitcoin momenteel in een neutrale positie verkeert. Voor handelaren is het belangrijk dat deze ratio snel boven de 0,8 stijgt of onder de 0,6 zakt om nieuwe kansen te verkennen.

Historisch gezien biedt een daling onder 0,6 vaak kansen met een laag risico en een hoge beloning, vooral voor degenen die gebruik maken van Dollar Cost Averaging (DCA) strategieën. Aan de andere kant, als de ratio boven de 0,8 uitkomt, wijst dit op een bullish markt en kunnen de prijzen nog hoger stijgen.

Bitcoin Puell Multiple
Bitcoin Puell Multiple indicator Bron: CryptoQuant

Een blik op de historische data toont aan dat de Puell Multiple ratio vaak synchroon loopt met de prijsbewegingen van Bitcoin. Bijvoorbeeld, toen de prijs op 5 augustus daalde naar $49.000, crashte de Puell Multiple ratio naar 0,549. Daarna stegen de prijzen weer, wat de ratio omhoog bracht.

bitcoin koersgrafiek september2024
Bitcoin prijs beweegt zijwaarts op de dagelijkse grafiek. Bron: TradingView.

De recente stijging vanaf de 0,60 zone is veelzeggend. Dit kan betekenen dat, hoewel de markt bearish lijkt, Bitcoin momentum aan het opbouwen is.

De Puell Multiple ratio biedt investeerders waardevolle inzichten in de marktdynamiek. Wanneer deze ratio stijgt of daalt buiten de neutrale zone, kunnen handelaren hierop inspelen om strategische beslissingen te nemen.

Bitcoin’s huidige situatie benadrukt het belang van handelsvolumes en de Puell Multiple ratio bij het begrijpen van marktsentiment en toekomstige prijsbewegingen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu