Blockchain Stories
Cardano Chang hard fork gaat live, maar koers daalt
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Cardano Chang hard fork gaat live, maar koers daalt

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Cardano (Ticker: ADA) wordt momenteel verhandeld op $0,330. De prijs is gezakt door de bearish druk in de bredere crypto markt en is de afgelopen 24 uur met ongeveer 3% gedaald. 

Deze daling komt ondanks een belangrijke netwerk upgrade die is ontworpen om de bruikbaarheid van ADA te vergroten. Hieronder zullen we dit nader analyseren wat er aan de hand is.

Cardano Chang hard fork gaat live

Het Cardano netwerk heeft de Chang hard fork upgrade uitgevoerd. Deze upgrade is gericht op het introduceren van gedecentraliseerd bestuur in het Cardano ecosysteem. De nieuwe bestuursstructuur omvat een Constitutionele Commissie, Afgevaardigde Vertegenwoordigers en Stake Pool Operators. Dit stelt ADA holders in staat om te stemmen over belangrijke beslissingen op het netwerk.

De Cardano Foundation verklaarde:

De Chang hard fork van vandaag markeert een belangrijke mijlpaal voor de Cardano blockchain, het ecosysteem en de community– het vervult de belofte van een echt zelfbesturend, gedecentraliseerd netwerk.

Hoewel de Chang hard fork de bruikbaarheid voor ADA holders heeft uitgebreid, heeft de token niet positief gereageerd op het nieuws.

Sell the news gebeurtenis?

De Chang hard fork upgrade leek een “sell the news” gebeurtenis te zijn. Volgens onze analyse is het handelsvolume van ADA in de afgelopen 24 uur met meer dan 60% gestegen, waarschijnlijk door verkoopactiviteit. 

image
Bron: TradingView

De Relative Strength Index (RSI) stond op 39 op de dagelijkse grafiek, wat aangeeft dat verkopers de controle hadden. Deze waarde heeft de afgelopen week lagere dieptepunten gevormd, wat suggereert dat kopers terughoudend bleven.

De RSI lijn is ook onder de signaallijn gekruist, wat verder bewijst dat het bearish momentum sterk blijft. Een nadere blik op de Chaikin Money Flow (CMF) suggereerde dat de verkoopdruk toenam, aangezien de indicator naar de negatieve regio is verschoven.

De RSI en de CMF zagen een piek eind augustus toen de rest van de markt herstelde. Dit toonde aan dat de opwaartse trend van ADA afhankelijk was van het bredere marktsentiment.

Mogelijke verdere dalingen voor ADA

Meer dalingen kunnen in het verschiet liggen voor ADA als de prijs de kritieke support op $0,324 verliest. Als het niet lukt om boven dit support niveau te blijven, kan de token verder dalen naar het niveau van 5 augustus op $0,27. 

image
Bron: IntoTheBlock

Aan de andere kant, als handelaren profiteren van de dip om te accumuleren, zou ADA kunnen mikken op de volgende weerstand op $0,402. De terugkeer van een bullish sentiment in de bredere markt zou de rally van de token naar $0,47 verder kunnen ondersteunen.

Negatieve funding rates versterken bearish sentiment

Gegevens van Coinglass versterken het bearish sentiment. De Funding Rates van ADA zijn voor het eerst in bijna een week negatief geworden, wat de dominantie van short traders aantoont. 

image
Bron: Coinglass

Deze negatieve draai in Funding Rates wijst erop dat handelaren verwachten dat de prijs van ADA verder zal dalen, wat een neerwaartse trend suggereert op de korte termijn.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu