Blockchain Stories
Memecoins moeten forse verliezen slikken sinds vorig jaar
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws

Memecoins moeten forse verliezen slikken sinds vorig jaar

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Afgelopen jaar tikten meerdere memecoins bijzonder hoge koersen aan. De koersen stegen in korte tijd ontzettend hard, maar zijn sinds dat moment fors gezakt. Ten opzichte van de piek vorig jaar moeten talloze memecoins forse verliezen slikken. Dit geldt onder meer door Dogecoin en Shiba Inu, aldus data van Lookonchain. Dit bedrijf plaatste onderstaande interessante tweet over de recente verliezen van grote memecoins:

Daling van meer dan 57% voor Dogecoin

Onder meer Dogecoin moet ten opzichte van een jaar geleden forse verliezen slikken. Een jaar geleden lag de Dogecoin koers rond de $0,226, terwijl de huidige koers rond de $0,096 schommelt. Dit is niet alleen een verlies van $0,13, maar óók van meer dan 57% van de waarde van een jaar geleden. Maar weinig altcoins hebben over de periode van een jaar een dergelijke daling doorgemaakt.

Deze daling kan ongetwijfeld aan meerdere oorzaken toegeschreven worden. Mogelijk komt de daling door economische factoren, door de algemene volatiliteit binnen de cryptomarkt of door een gebrek aan vertrouwen in memecoins. In werkelijkheid ligt de waarheid waarschijnlijk ergens in het midden of is het een combinatie van de genoemde factoren.

Een stijging op korte termijn lijkt er voor Dogecoin ook niet in te zitten. Het is relatief onrustig rondom deze memecoin en de marktomstandigheden zitten ook niet helemaal mee. Ook in de afgelopen dagen maakte de Dogecoin koers weer een daling door. Wat overigens bizar te noemen is, is dat de Dogecoin all time op $0,7316 ligt. Sinds het behalen van deze all time high is de Dogecoin koers al met al ontzettend hard gedaald.

Daling van meer dan 70% voor Shiba Inu

Dogecoin presteert slecht, maar Shiba Inu doet hier nog een schepje bovenop. Ten opzichte van de piek van een jaar geleden is de Shiba Inu met meer dan 70% gedaald. De koers lag destijds rond de $0,0000453, terwijl de huidige koers rond de $0,000014 ligt.

De daling is bij Shiba Inu dus nog forser dan bij Dogecoin. Dit heeft ongetwijfeld te maken met de ongekende volatiliteit waar Shiba Inu sinds het begin last van heeft. Deze memecoin kan de ene dag met 20% stijgen en de volgende dag met 40% dalen. Dit geeft duidelijk het gevaar van memecoins aan. De koers hiervan is niet te voorspellen, is van te veel factoren afhankelijk en is hierdoor te volatiel.

De all time high van Shiba Inu ligt op $0,00008616. De huidige koers komt daar niet eens in de buurt van. Ook deze memecoin heeft dus een gigantische bullrun nodig om de eerdere pieken weer aan te kunnen tikken.

Hoe doen andere memecoins het?

Uit de data van Lookonchain blijkt dat in principe alle memecoins flinke verliezen hebben geslikt in het afgelopen jaar. Dit geldt onder meer voor Floki, Bonk, Brett en PEPE. PEPE komt er nog het minst beroerd van af met een daling van 58%. Onder meer Floki en Bonk moeten genoegen nemen met een daling van ongeveer 65%. In slechts 1 jaar tijd.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu