Blockchain Stories
Crypto analist: waarschijnlijk eind september BTC uitbraak
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Crypto analist: waarschijnlijk eind september BTC uitbraak

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Voor Bitcoin staat een belangrijke periode voor de deur. Weet de godfather van alle digitale valuta de beurscrash in augustus volledig doen vergeten? Of blijft de grootste digitale valuta nog langere tijd last houden van de volatiliteit van de afgelopen weken? De crypto analist Rekt Capital spreekt zich op zijn X-account uit over een mogelijke uitbraak van Bitcoin in september. Mócht er daadwerkelijk sprake van een uitbraak zijn, gaat dit volgens hem pas aan het einde van september plaatsvinden.

Connectie met de Bitcoin halving

Voor zijn voorspelling maakt Rekt Capital de connectie met de Bitcoin halving. Deze halving vond in het verleden al meerdere keren plaats en werd continu door een zelfde soort patroon opgevolgd. Bij dit patroon valt onder meer op dat de Bitcoin koers pakweg 150 á 160 dagen ná de Bitcoin halving flink stijgt. Rekt Capital heeft alvast de rekensom voor ons gemaakt: dit zou de periode van eind september zijn.

Dat wij de voorspellingen van Rekt Capital serieus nemen, heeft vooral met zijn verleden te maken. Op zijn X-account heeft deze crypto analist meerdere keren de juiste voorspelling geplaatst. Het is bovendien niet voor niets dat hij bijna 500.000 volgers op X heeft!

September historisch gezien slechte maand

De voorspelling van Rekt Capital is niet al te positief. Hij verwacht immers dat de Bitcoin koers in de eerste weken van september volatiel blijft. Hij verwacht daarbij ook geen forse koersstijging, terwijl zoveel Bitcoin investeerders daar hard aan toe zijn.

In een recente tweet blikt hij bovendien terug op de maand september in de afgelopen jaren. Daarbij benadrukt hij dat september historisch gezien een slechte maand voor Bitcoin is. Deze digitale valuta heeft in de maand september in de meeste jaren last van een terugval gehad. Daarbij ligt de meest voorkomende terugval zelfs op 7%. Mocht Bitcoin ook in september 2024 een terugval van 7% doormaken, moet de bullrun aan het einde van september wel heel sterk zijn. Een echte koersstijging zit er daardoor, volgens Rekt Capital, eigenlijk niet in.

Oktober historisch gezien een goede maand

Rekt Capital geeft aan dat de indicatoren voor september eigenlijk tegenstrijdig zijn. Enerzijds is september historisch gezien een slechte maand, maar anderzijds doet de Bitcoin koers het veelal goed in deze periode ná een Bitcoin halving.

Rekt Capital kijkt op zijn X-account gelukkig ook iets verder dan alleen de maand september. Hij geeft aan dat oktober historisch gezien een goede maand voor Bitcoin is. In de afgelopen maanden maakte Bitcoin veelal in oktober een indrukwekkende groei door. Iets dat ook zomaar dit jaar kan gebeuren, zeker rekening houden met het gebruikelijke patroon van na de Bitcoin halving.

Met andere woorden: volgens deze crypto analist moet je in september niet al te veel verwachten van Bitcoin. Maakt de koers in deze maand een daling door? Dan kan dit zelfs een interessant aankoopmoment zijn. De historie laat immers zien dat de maand oktober in de meeste gevallen wél erg positief is.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu