Blockchain Stories
Telegram had eind 2023 $400 miljoen in crypto
Cryptomarkt Update Nieuws

Telegram had eind 2023 $400 miljoen in crypto

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Telegram, de populaire berichtenapp, heeft in 2023 een interessante financiële ontwikkeling doorgemaakt. Aan het einde van dat jaar had het bedrijf maar liefst $400 miljoen aan digitale activa volgens hun financiële rapport.

Ondanks een groei in premium gebruikers en aanzienlijke inkomsten, stond Telegram voor enkele serieuze financiële uitdagingen.

Financiële status en groei in gebruikers

Aan het einde van 2023 had Telegram ongeveer vier miljoen premium gebruikers. Dit aantal steeg tot meer dan vijf miljoen halverwege 2024.

De groei in het aantal premium gebruikers is een positieve ontwikkeling voor het platform. Echter, ondanks deze groei, rapporteerde Telegram een operationeel verlies van $108 miljoen voor dat jaar, terwijl de totale inkomsten $342,5 miljoen bedroegen.

Deze cijfers onthullen dat hoewel Telegram succesvol is in het aantrekken van betalende gebruikers, het bedrijf nog steeds moeite heeft om winstgevendheid te bereiken. Het verlies kan deels worden toegeschreven aan de hoge kosten die gepaard gaan met het onderhoud en de ontwikkeling van een wereldwijd platform.

Impact van crypto activiteiten op inkomsten

Een aanzienlijk deel van Telegram’s inkomsten, ongeveer 40%, kwam uit crypto gerelateerde activiteiten. Deze activiteiten omvatten een geïntegreerde wallet en de verkoop van digitale collectibles.

De geïntegreerde wallet stelt gebruikers in staat om verschillende cryptocurrencies rechtstreeks binnen de app op te slaan, te verzenden, te ontvangen en te verhandelen. Dit heeft waarschijnlijk bijgedragen aan de aanzienlijke digitale activa die het bedrijf bezit.

Daarnaast heeft de verkoop van digitale collectibles, zoals gebruikersnamen en virtuele telefoonnummers, ook een belangrijke rol gespeeld in het genereren van inkomsten. Telegram faciliteert niet alleen de verkoop van deze collectibles, maar verdient ook aan transactiekosten tussen gebruikers.

De arrestatie van Pavel Durov en gevolgen voor de cryptomarkt

Een belangrijke gebeurtenis in 2024 was de arrestatie van Telegram’s CEO, Pavel Durov, bij zijn aankomst op het vliegveld Le Bourget nabij Parijs.

Durov wordt geconfronteerd met ernstige aanklachten, waaronder terrorisme, handel, samenzwering, fraude en witwassen van geld. Zijn arrestatie had een grote impact op de cryptomarkt, vooral op de prijs van Toncoin (TON), de native cryptocurrency van The Open Network, oorspronkelijk ontwikkeld door Telegram.

Na Durov’s arrestatie daalde de prijs van TON van ongeveer $6,70 tot $5,30 binnen een week, een daling van meer dan 21%. Ook de marktkapitalisatie van TON leed bijna een 2% daling, wat zich vertaalde in een waarde van $13,42 miljard.

Ondanks de ernstige aanklachten werd Durov vrijgelaten op borgtocht onder strenge voorwaarden, waaronder een betaling van 5 miljoen euro en regelmatige melden bij de politie. De juridische strijd is echter nog lang niet voorbij, en de uitkomst hiervan zal waarschijnlijk grote gevolgen hebben voor Telegram en zijn gebruikers.

Telegram staat op een cruciaal punt in zijn ontwikkeling. Ondanks de uitdagingen en juridische problemen blijft het platform groeien en innoveren, vooral op het gebied van crypto gerelateerde diensten. Het is duidelijk dat Telegram een belangrijke speler blijft in de wereld van digitale communicatie en cryptomunten.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu