Blockchain Stories
Kaspa toont gelijkenissen met Bitcoin en KAS prijsvoorspelling
Altcoin Nieuws

Kaspa toont gelijkenissen met Bitcoin en KAS prijsvoorspelling

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Crypto analist Jim deelt recentelijk zijn visie over Kaspa (KAS), een relatief nieuwe cryptomunt die volgens hem interessante gelijkenissen vertoont met Bitcoin (BTC). Jim ziet in Kaspa een project met potentie, maar benadrukt tegelijkertijd de belangrijke verschillen die KAS uniek maken binnen de cryptomarkt. Zijn analyse biedt een interessante kijk op waarom Kaspa de aandacht verdient, zonder daarbij te voorspellen of het daadwerkelijk de volgende grote speler zal worden.

Daarnaast geeft hij ook nog een Kaspa prijsvoorspelling voor de toekomst.

Snelle ontwikkeling van Kaspa

Volgens Jim heeft Kaspa een opmerkelijk snelle groei doorgemaakt. Waar Bitcoin jaren nodig had om een sterke koersstructuur te ontwikkelen, is dit proces bij KAS veel sneller verlopen. Dit zou te maken kunnen hebben met de sterke vraag naar KAS en het unieke uitgiftemodel van de munt. Kaspa, net als Bitcoin, werd ‘eerlijk gelanceerd’, zonder dat er munten vooraf werden gemined voor insiders. Dit heeft volgens Jim geholpen om een breed gedragen basis van gebruikers en investeerders op te bouwen.

Wat Kaspa extra interessant maakt, is dat al 85% van de totale KAS voorraad in omloop is, vergeleken met de 94% van Bitcoin. Jim wijst erop dat deze snelle uitgifte de verkoopdruk door miners verlaagt, omdat er simpelweg minder nieuwe munten beschikbaar zijn om te verkopen. Tegen 2037 zal Kaspa naar verwachting volledig in omloop zijn, wat betekent dat de munt mogelijk eerder volledig gemined is dan Bitcoin.

Vergelijkingen en verschillen met Bitcoin

Hoewel Kaspa op sommige vlakken lijkt op Bitcoin, ziet Jim ook enkele cruciale verschillen. De BlockDAG architectuur van KAS zorgt bijvoorbeeld voor een veel snellere verwerking van transacties. Terwijl Bitcoin gemiddeld tien minuten nodig heeft om een nieuw blok aan de blockchain toe te voegen, doet Kaspa dit elke seconde. Dit betekent dat Kaspa maar liefst 600 keer sneller is dan Bitcoin, met de mogelijkheid om in de toekomst nog veel sneller te worden dankzij geplande upgrades.

Daarnaast noemt Jim de snelle emissiestructuur van KAS, waarbij alle munten tegen 2037 volledig in omloop zullen zijn. Dit in tegenstelling tot Bitcoin, waar het nog decennia kan duren voordat de volledige voorraad is gemined. Ook heeft Kaspa bekende oprichters, wat het project een andere dynamiek geeft dan Bitcoin, dat bekendstaat om zijn anonieme uitvinder, Satoshi Nakamoto. In de huidige tijd, waarin traditionele financiële instellingen meer betrokken raken bij crypto, kan deze transparantie volgens Jim een voordeel zijn.

Bovendien wijst Jim erop dat Kaspa werkt aan de integratie van smart contracts, wat de mogelijkheden voor gebruik binnen gedecentraliseerde toepassingen vergroot. Dit is iets wat Bitcoin niet biedt op zijn basislaag, wat Kaspa een streepje voor kan geven op dit gebied.

Vooruitzichten en Kaspa prijsverwachting volgens Jim

Jim gelooft dat Kaspa zich onderscheidt door zijn bereidheid tot innovatie, iets wat Bitcoin in mindere mate laat zien. Hoewel Bitcoin een pionier is geweest en de weg heeft gelegd voor de bredere acceptatie van crypto, vraagt Jim zich af of het de ultieme oplossing biedt. Volgens hem heeft Bitcoin zich ontwikkeld tot een digitale store-of-value, maar zijn er zorgen over de beperkte innovatie en de hoge kosten en trage transactietijden.

Kaspa, met zijn snellere transacties en schaalbaarheid, biedt volgens Jim een interessante nieuwe mogelijkheid binnen de cryptomarkt. Of deze innovaties op lange termijn succesvol zullen zijn, blijft volgens hem de vraag, maar ze bieden in ieder geval nieuwe opties binnen de gedecentraliseerde financiële wereld. Jim sluit zijn analyse af met de gedachte dat de cryptowereld voortdurend in ontwikkeling is en dat de technologie die het meest efficiënt en innovatief is, uiteindelijk zal winnen.

Naast zijn technische analyse deelt Jim ook zijn visie op de mogelijke toekomstige waarde van Kaspa. Hij voorspelt dat Kaspa de potentie heeft om een marktwaarde van meer dan $100 miljard te bereiken. Met de huidige marktkapitalisatie van ongeveer $4 miljard zou dat een waarde vermenigvuldiging van 25 keer betekenen.

Ter vergelijking noemt Jim dat Cardano (ADA) tijdens de vorige cyclus een marktkapitalisatie van $90 miljard bereikte, terwijl Ethereum (ETH) momenteel rond de $300 miljard ligt.

Hoewel Jim benadrukt dat de toekomst onzeker is en er geen garanties zijn, ziet hij Kaspa als een veelbelovende kans binnen de cryptomarkt. Het blijft echter een kwestie van afwachten hoe deze technologie zich ontwikkelt en of het zijn potentieel waarmaakt.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu