Blockchain Stories
AAVE Richt Op $153 met support van investeerders
Altcoin Nieuws Technische Analyse

AAVE Richt Op $153 met support van investeerders

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Na een stijging boven de $148 heeft Aave (Ticker: AAVE) de aandacht van veel investeerders getrokken.

Een eerdere analyse door ons voorspelde correct dat AAVE de $121 zou bereiken, een mijlpaal die het inmiddels heeft overschreden. Dit niveau fungeert nu echter als een belangrijk support niveau.

Om dit support niveau te bereiken, daalde AAVE met 21%. Momenteel is het niveau van $121 een cruciaal support niveau dat moet standhouden om AAVE in staat te stellen verder te stijgen.

AAVE rally afhankelijk van het $121 niveau

Door gebruik te maken van een Fibonacci retracementlijn, die het hoogste hoogtepunt en het laagste dieptepunt binnen een trend markeert, is vastgesteld dat AAVE handelt op een kritisch support niveau van $121. Als dit niveau standhoudt, is AAVE klaar om richting de $153 te stijgen.

Een gedetailleerde analyse van de prijsactie laat zien dat AAVE dit support niveau heeft benaderd, wat resulteerde in toenemende koopdruk. Ook vormt de dagelijkse grafiek een Doji candle, die, als deze volledig gevormd is, wijst op sterke koopinteresse. 

image
Bron: TradingView

Verdere analyse door ons heeft verduidelijkt waarom de koopdruk rond dit prijsniveau lijkt te intensiveren.

Het bullish sentiment op de voorgrond

De In/Out of the Money Around Price (IOMAP) analyse, volgens IntoTheBlock, toonde aanzienlijke koopdruk rond de $121 regio, specifiek bij $121,40. Meer dan 1.780 wallets houden AAVE ‘in the money’ met een gecombineerde waarde van ongeveer $308.310. Dit niveau komt nauw overeen met de Fibonacci retracementmarker op $121.

image
Bron: IntoTheBlock

IOMAP helpt bij het identificeren van kritieke support en weerstandszones door de distributie van wallets te tonen die een asset vasthouden op specifieke prijsniveaus. Het benadrukt gebieden waar een groot aantal wallets “In the Money” zijn, wat wijst op potentiële support niveaus, aangezien holders mogelijk terughoudend zijn om te verkopen.

Verdere inzichten van de Chaikin Money Flow (CMF), een indicator die de accumulatie en distributie van een asset beoordeelt door prijs en volume te vergelijken, toonden een positieve verschuiving. 

De CMF gaf een aanzienlijke instroom van fondsen in AAVE aan, wat duidt op een mogelijke stijging van de prijs.

Bullish narratief krijgt momentum

Volgens Coinglass waren zowel de Funding Rate als de Open Interest Weighted Funding Rate positief, wat suggereert dat het bullish momentum zich geleidelijk voorbereidt op een rally. 

De positieve Funding Rate is een vergoeding die de prijzen van perpetual futures in evenwicht brengt met de spotmarkt door van longs te eisen dat ze shorts betalen.

image
Bron: Coignlass

Deze vooruitzichten worden verder ondersteund door de OI Weighted Funding Rate, die de standaard Funding Rate verfijnt door een nauwkeurigere maatstaf te bieden van de algehele marktomstandigheden. De positieve status daarvan duidt op de waarschijnlijkheid van een bullmarkt.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu