Blockchain Stories
Tweede negatieve dag ooit voor BlackRock BTC ETF
Bitcoin ETF Nieuws

Tweede negatieve dag ooit voor BlackRock BTC ETF

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op Blockchainstories.com kijken wij graag naar de Ethereum- en Bitcoin ETF’s. Deze ETF’s zijn namelijk een goede graadmeter voor de gehele cryptomarkt. Met name afgelopen week was bijzonder positief voor de Bitcoin ETF’s, getuige de record streak van 8-positieve dagen. Aan die streak kwam eerder deze week een einde, mede doordat de BlackRock BTC ETF niet presteerde zoals ‘normaal. Daar doet deze ETF nu nog een negatief schepje bovenop. Voor de tweede keer sinds de lancering heeft deze ETF een negatieve uitstroom genoteerd.

Negatieve uitstroom van $13,5 miljoen

Nadat eerder dit jaar de Bitcoin ETF’s gelanceerd waren, ontpopte de BlackRock BTF ETC tot één van de beste. Deze ETF kende een flinke instroom en groeide daarmee uit tot de grootste Bitcoin ETF. Slechts op één dag heeft deze ETF ooit rode cijfers moeten noteren, maar daar is nu dus een tweede dag aan toegevoegd. Op 29 augustus maakte de BlackRock BTC ETF namelijk een verlies van $13,5 miljoen door.

Dit betekent concreet het volgende: er is meer geld uit deze ETF gehaald dan dat er in geïnvesteerd is. Het negatieve verschil is $13,5 miljoen. Dit verschil staat overigens nog niet eens in de schaduw van bijvoorbeeld de instroom op 26 augustus. Op die dag noteerde de BlackRock BTC ETF een instroom van maar liefst $224 miljoen!

Slechte dag voor de Bitcoin ETF’s

Zoals we eerder al stelden, zijn de Bitcoin ETF’s een goede graadmeter. Maken deze ETF’s een mindere periode door? Dan geldt dit in veel gevallen voor de gehele cryptomarkt. Daar was gister ook sprake van.

Gister moesten alle Bitcoin ETF’s gezamenlijk genoegen nemen met een uitstroom van $71,8 miljoen. Daarmee werd de derde negatieve dag op rij genoteerd. De dagen daarvoor was er namelijk al sprake van een uitstroom van $127 miljoen en $105 miljoen.

Dit gaat hand in hand met de bewegingen van de Bitcoin koers. Deze koers steeg vorige week flink, maar heeft het deze week stuk lastiger. Over de afgelopen 5 dagen genomen daalde de Bitcoin koers met ongeveer 7,7%. Vooralsnog staat de Bitcoin koers vandaag in het groen, maar deze minieme stijging zet weinig zoden aan de dijk.

De slechte dag van de Bitcoin ETF’s wordt onderstreept door de BlackRock ETF. Deze Bitcoin ETF presteert normaal gesproken bijzonder stabiel en goed. Dat de gehele cryptomarkt echter volatiel is, blijkt duidelijk uit de dag van gister. Aan deze volatiliteit heeft de BlackRock Bitcoin ETF’s dus zich niet weten te onttrekken.

Wat kunnen we nu verwachten?

Op X duiken veel tweets op waaruit het nodige optimisme blijkt. De Bitcoin koers zou op het punt van uitbreken staan, hoewel economische factoren wel nog roet in het eten kunnen gooien. Het is al met al bijzonder lastig om te voorspellen wat de Bitcoin koers gaat doen. Dat maakt het ook lastig om de ontwikkeling van de Bitcoin ETF’s te voorspellen. Wel ligt het in de lijn der verwachtingen dat ook vandaag een matige tot slechte dag gaat worden.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu