Blockchain Stories
Floki daalt met maar liefst 17%, wat nu?
Altcoin Memecoin Nieuws

Floki daalt met maar liefst 17%, wat nu?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De gehele cryptomarkt noteerde gister donkerrode cijfers. Alle top 10 digitale valuta’s behalve Tron moesten flink toegeven op hun koers. Veel van deze digitale valuta’s moesten een klein verlies toegeven, maar dat gold niet voor Floki. Deze digitale valuta daalde met maar liefst 17% in slechts 24 uur tijd. Wat is er aan de hand en wat zijn de verwachtingen voor deze altcoin?

Grote transactie door het Floki team

De koersdaling van Floki lijkt deels ingegeven te zijn door het eigen team. Het team van Floki koos er namelijk recent voor om maar liefst $2,27 aan Floki via Binance te verkopen. Heeft het team van Floki hiermee de koersdaling in gang gezet? Of had het team van Floki de koersdaling al aan zien komen? Op X gaan in ieder geval allemaal geruchten rond over deze toch wel opmerkelijke actie van het team van Floki.

De timing van deze transactie is hoe dan ook opvallend. Slechts 9 uur voordat de koers flink in elkaar zakte, werd de transactie uitgevoerd. In de 2,5 jaar hiervoor was het betreffende account volledig stil. Er werd in deze lange periode geen activiteit gesignaleerd, terwijl er nu vlak voor een flinke koersdaling wel activiteit ontstond. Hoogst opmerkelijk.

Wat ook opmerkelijk is, is dat het wallet toegeschreven kan worden aan een Floki ontwikkelaar. Dit valt op X te lezen en daarbij valt ook te lezen dat deze ontwikkelaar de digitale valuta tegen een prijs van slechts $0,0000307 heeft gekocht. Met andere woorden: met deze flinke hoeveelheid Floki is een indrukwekkende winst behaald. Net voordat de koers van Floki in elkaar klapte.

Dalende RSI

Mede door de koersdaling is de RSI (Relative Strenght Index) van Floki flink gedaald. De RSI daalde naar slechts 22, waardoor er een intense verkoopdruk ontstaan is. Deze verkoopdruk gaat mogelijk voor een verdere daling van de Floki koers zorgen.

Op het moment van schrijven staat de Floki koers wederom in het (donker)rood. De huidige Floki koers ligt maar liefst 23,4% lager ten opzichte van 30 dagen geleden. Overigens heeft Floki in het afgelopen jaar een indrukwekkende koersstijging van 592,5% doorgemaakt. Dit geeft des te meer aan dat het bij dergelijke gebeurtenissen altijd belangrijk is om voldoende uit te zoomen.

Kan Floki zich herstellen?

Het zijn vooralsnog barre tijden voor Floki investeerders. De koers zakte gister fors in elkaar en lijkt hier voorlopig niet van te kunnen herstellen. Dit wordt uiteraard ingegeven door de bijzondere handel van een wallet dat direct aan het Floki team gelinkt kan worden.

Een koersstijging op termijn lijkt daarom niet aan de orde te zijn. Er is nu te veel onrust en onzekerheid rondom Floki, waardoor er ongetwijfeld weinig tot geen vertrouwen bij beleggers meer is. In combinatie met de verhoogde verkoopdruk zou een verdere daling van de koers daarom logisch zijn. Maar, Floki is niet voor niets een memecoin. Het kan zomaar zijn dat deze coin plots een indrukwekkende veerkracht weet te tonen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu