Blockchain Stories
Ripple analyse: Wat betekent de daling van de volatiliteit van Ripple?
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

Ripple analyse: Wat betekent de daling van de volatiliteit van Ripple?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ripple, de zevende grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, heeft onlangs een daling in volatiliteit ervaren. 

Deze daling heeft de volatiliteit teruggebracht naar niveaus die voor het laatst in 2017 werden gezien. Volgens crypto analist Mikybull Crypto kan deze afname in volatiliteit wijzen op een mogelijke uitbraak, vergelijkbaar met de prijspieken die in 2017 en 2020 te zien waren.

Experts geven gemengde meningen over Ripple

Een recent onderzoek uitgevoerd door Finder verzamelde inzichten van fintech experts over de prijsvooruitzichten van XRP voor 2024. 

Hoewel de meningen uiteenliepen, suggereerde de consensus dat XRP het jaar mogelijk onder $1 zal afsluiten. Sathvik Vishwanath, CEO van Unocoin Technologies, was de meest optimistische van het panel. 

Vishwanath gelooft dat XRP eind 2024 $1,50 kan bereiken, wat een potentieel rendement op investering van 160% vertegenwoordigt vanaf de huidige prijs van $0,570. Hij schrijft deze stijging toe aan de unieke waarde van XRP bij het faciliteren van grensoverschrijdende betalingen en Ripple’s strategische partnerschappen met belangrijke financiële instellingen.

Mitesh Shah, oprichter van Omnia Markets, gaf een meer conservatieve schatting. Hij voorspelde dat XRP tegen het einde van het jaar $0,75 zou bereiken. Shah’s projectie is gebaseerd op factoren zoals het momentum van Ripple’s positieve ontwikkelingen, de toenemende regelgevende duidelijkheid, en de ondersteunende omgeving van de huidige bullmarkt. 

Dit vooruitzicht vertegenwoordigt een stijging van 31% ten opzichte van de huidige prijs van de altcoin, wat wijst op een voorzichtig optimisme over de korte termijn vooruitzichten van XRP.

Lange termijn voorspellingen suggereren groei tegen 2030

Kijkend naar de lange termijn, bood marktonderzoeker Shubham Munde een optimistische voorspelling voor XRP. Volgens hem zou de crypto tegen 2030 kunnen stijgen naar $6,45. 

Munde gelooft dat de relatief lage instapprijs van XRP, vergeleken met andere top cryptocurrencies, het een aantrekkelijke optie maakt voor nieuwe investeerders. Bovendien benadrukte hij de bruikbaarheid van XRP in de betalingsmarkt als een belangrijke drijfveer voor toekomstige groei.

Paul Levy, senior docent aan de Brighton University, verwacht ook een aanzienlijke groei voor XRP tegen 2030. Levy voorspelt dat de crypto $6,10 kan bereiken, ondersteund door de verwachte voordelen van de komende Bitcoin halving. 

Beide experts delen de mening dat de bruikbaarheid van XRP en de huidige prijs het goed positioneren voor lange termijn winsten. Levy’s doel vertegenwoordigt zelfs een groei van meer dan 1.030% vanaf het huidige niveau.

Wat zegt de derivatenmarkt?

Recente gegevens van Coinglass gaven aan dat er verhoogde activiteit was in de XRP markt. Het handelsvolume van XRP is zelfs met 62,5% gestegen tot $2,1 miljard. De open interest, een belangrijke indicator van het totale aantal uitstaande derivatencontracten, daalde met 7,35% tot $630 miljoen.

In de optiemarkt heeft XRP een nog grotere toename in activiteit gezien. Het volume van opties groeide met 94%, stijgend naar $2,14 miljard, terwijl de open interest voor opties met 24% toenam tot $971,850. 

Deze stijging in optiehandel betekent dat beleggers zich positioneren voor mogelijke toekomstige prijsbewegingen, wat een teken is van groeiende interesse in de volgende marktfase van de crypto.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu