Blockchain Stories
PEPE prijs kan dalen ondanks groeiende whale interesse
Altcoin Memecoin Nieuws

PEPE prijs kan dalen ondanks groeiende whale interesse

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De wereld van cryptocurrency is dynamisch en voortdurend in beweging. De opkomst van Pepe (PEPE), een frog themed meme coin, is een perfect voorbeeld van hoe snel deze markt kan veranderen.

Pepe heeft zichzelf gepositioneerd als een belangrijke speler in de meme coin industrie dankzij zijn diepe liquiditeit, levendige online community en sterke institutionele steun.

Wat maakt Pepe (PEPE) uniek binnen de meme coin industrie?

Pepe (PEPE) heeft een enorme populariteit verworven onder zowel institutionele investeerders als retail handelaren. Dit komt mede door de hoge liquiditeit van meer dan $35 miljoen, die vergrendeld is via Ethereum gebaseerde smart contracts.

Hiermee kunnen handelaren gemakkelijk in en uitstappen zonder de prijs significant te beïnvloeden. Bovendien heeft Pepe meer dan 279.000 on chain houders, wat de stabiliteit en het vertrouwen in de cryptocurrency verder versterkt.

Met een volledig verwaterde waardering van ongeveer $3,3 miljard en een dagelijks gemiddeld handelsvolume van rond de $1,4 miljard, heeft Pepe zich snel ontwikkeld tot een top tier meme coin.

Ondanks een onrustig begin, waarbij er grote meningsverschillen waren binnen het oprichtersteam, heeft Pepe zich weten te herpakken en te groeien.

Analyse van whale investeringen en de vooruitzichten voor de altseason

Een interessant aspect van Pepe is de recente aankoop door zogenaamde whale investeerders. Deze grote spelers hebben aanzienlijke hoeveelheden Pepe tokens gekocht, wat duidt op vertrouwen in de lange termijn potentie van de munt.

Bijvoorbeeld, een adres geassocieerd met Ceffu, een bedrijf dat zich richt op institutionele investeerders, kocht onlangs 1,48 biljoen Pepe units ter waarde van meer dan $11,6 miljoen van de Binance exchange.

Deze aankopen zijn vooral opmerkelijk in de aanloop naar de verwachte altseason. Historische data laten zien dat de cryptomarkt vaak herstelt in het vierde kwartaal, na een stroeve augustus en september.

De verwachte Amerikaanse verkiezingen en mogelijke renteverlagingen door de Federal Reserve kunnen de cryptomarkt verder stimuleren.

Bearish sentimenten en technische patronen

Hoewel er veel positieve signalen zijn rondom Pepe, is er ook sprake van bearish sentimenten. Technische analyses wijzen op een mogelijke head and shoulders omkeerpatroon op de wekelijkse tijdlijn, wat kan duiden op een prijsdaling.

Als de prijs van Pepe onder een kritieke weerstandsniveau van ongeveer $0,0000092 daalt, kan dit een neerwaartse trend bevestigen met een middellangetermijndoel van ongeveer $0,0000034.

Ondanks deze risico’s zijn er ook kansen. Een consistente stijging boven het weerstandsniveau kan Pepe naar nieuwe hoogtes duwen voor het einde van het jaar.

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Pepe en de bredere cryptomarkt. De combinatie van institutionele investeringen, toenemende wereldwijde liquiditeit en gunstige economische vooruitzichten kan een sterke bull run veroorzaken.

pepe koersgrafiek augustus2024 EMA
Pepe handelt op een koers van $0,0000079 Bron: TradingView

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu