Blockchain Stories
Komt er een liquiditeitsprobleem bij Binance aan?
Binance Crypto Exchange Nieuws

Komt er een liquiditeitsprobleem bij Binance aan?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Gister berichtten wij over enige onrust bij Binance. Om dat verhaal nog even kort samen te vatten: Binance wordt ervan beticht alle accounts van Palestijnen te hebben geblokkeerd. Dit werd de wereld in geslingerd door onder meer Youssef, zie de tweet hieronder:

Binance was er snel bij om dit verhaal te ontkennen en te ontkrachten. Binance gaf namelijk aan dat niet alle Palestijnse accounts zijn geblokkeerd, maar alleen de accounts die betrokken waren bij illegale activiteiten. Binance heeft simpelweg de plicht om dit te monitoren en tijdig in te grijpen.

Kennelijk kunnen veel investeerders zich niet in deze uitleg van Binance vinden. Ten gevolge van deze onrust is er namelijk onwijs veel Bitcoin door investeerders bij Binance weggehaald. Ontstaat er hierdoor mogelijk een liquiditeitsprobleem bij Binance? Zover is het waarschijnlijk (nog) niet, maar het is zeker geen ideale situatie voor de grootste crypto exchange wereldwijd.

44.808 BTC verplaatst

Uit data van CoinGlass blijkt dat in de afgelopen 24 uur maar liefst 44.808 BTC verplaatst is. Deze grote hoeveelheid Bitcoin is door investeerders bij Binance weggehaald en doorgesluisd naar andere crypto exchanges. Of naar eigen (fysieke) wallets verplaatst.

Deze hoeveelheid BTC vertegenwoordigt een waarde van meer dan $2,6 miljard. Gigantisch veel geld waardoor Binance in de problemen kan komen. Het gebeurt immers niet elke dag dat er een dergelijke hoeveelheid BTC van een crypto exchange afgehaald wordt.

Waarschijnlijk zag Binance deze ontwikkeling al aan zien komen. Men verplaatste namelijk op 27 augustus maar liefst 30.000 BTC van zijn cold storage wallet naar een omnibus hot wallet. De crypto exchange was hierdoor in staat om de opnames van 28 augustus en 29 augustus op een ordelijke manier te verwerken. Hieruit blijkt in ieder geval dat Binance voldoende liquide middelen voorhanden heeft.

Toch gaan er hardnekkige geruchten rond over mogelijke problemen bij Binance. Dit wordt mogelijk ingegeven door Palestijnen die alles behalve te spreken zijn over de gang van zaken. Zij doen er wellicht alles aan om Binance nu in een kwaad daglicht te stellen. Al met al kent deze gehele situatie absoluut geen winnaars.

Kans op problemen klein

Kijkende naar de feiten lijkt de kans op daadwerkelijke problemen vrij klein te zijn. Zo heeft Binance dus tijdig gehandeld en maar liefst 30.000 BTC intern verplaatst. Dit geeft aan dat Binance voldoende middelen in huis heeft. Zelfs om dergelijke gebeurtenissen als deze op te lossen.

Daarnaast heeft Binance voor maar liefst $70 miljard aan niet-Bitcoin activa in bezit. Met dit gigantische bedrag kan Binance eventuele Bitcoin problemen ten gevolge van deze situatie moeiteloos opvangen.

Ophef over Binance

De ophef over Binance is in ieder geval niet gaan liggen. Zo was de hashtag #boycotBinance langere tijd trending. Dit lijkt in ieder geval niet eerlijk te zijn, aangezien Binance zich puur aan de geldende regels houdt. Althans; dat is het geval als daadwerkelijk blijkt dat het uitsluitend om accounts van Palestijnen gaat die bij illegale activiteiten betrokken waren. Het is nu afwachten wanneer de echte storm gaat liggen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu