Blockchain Stories
SEC overweegt sancties tegen NFT platform OpenSea
Nieuws

SEC overweegt sancties tegen NFT platform OpenSea

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

OpenSea, een toonaangevend NFT marktplaats, lijkt de aandacht te hebben getrokken van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). 

Volgens een verklaring van de CEO van het bedrijf heeft de beruchte toezichthouder in de cryptowereld een Wells Notice naar OpenSea gestuurd.

Eerder vandaag verklaarde mede oprichter en CEO Devin Finzer op X:


“We zijn geschokt dat de SEC zo’n verstrekkende stap zou zetten tegen makers en kunstenaars. Maar we zijn klaar om op te staan en te vechten.”

Hij voegde eraan toe:

Cryptocurrencies staan al lang in het vizier van de SEC, en bedrijven zoals @coinbase, @Uniswap, @RobinhoodApp, @krakenfx en @Consensys vechten tegen de eenzijdige aanpak van de SEC van ‘regulering door handhaving’.

NFT’s: Effecten of niet?

Een Wells Notice is een formele kennisgeving van de SEC waarin zij haar intentie uitdrukt om juridische stappen tegen het bedrijf te ondernemen. 

In dit specifieke geval stelt de commissie dat OpenSea de effectenwetgeving heeft overtreden, aangezien zij NFT’s op het platform als effecten beschouwt.

De topman van OpenSea betoogde dat NFT’s “fundamenteel creatieve goederen zijn: kunst, verzamelobjecten, videogame items, domeinnamen, evenement tickets en meer.” 

Hij beweerde verder dat digitale kunst niet op dezelfde manier moet worden behandeld als gecollateraliseerde schuldverplichtingen.

De CEO sprak ook zijn sterke oppositie uit tegen de actie van de SEC en verklaarde dat het bedrijf $5 miljoen zou inzetten om de juridische kosten te dekken van NFT makers en ontwikkelaars die een Wells Notice zouden kunnen ontvangen.

SEC blijft druk uitoefenen op crypto bedrijven

Ondertussen blijft de SEC hard optreden tegen crypto bedrijven, ondanks hun nederlaag tegen Ripple, een aanbieder van digitale infrastructuur die het voortouw neemt in de ontwikkeling van XRP. 

Voordat de aandacht werd verlegd naar OpenSea, had de SEC Novatech, haar oprichters en promotors aangeklaagd voor het misleiden van de Haïtiaanse community.

Ook beschuldigde de commissie de oprichter van BitClout van het misleiden van investeerders door ongeregistreerde effecten te verkopen in de vorm van de BTCLT token. De SEC beweerde dat het geld van investeerders door de oprichter werd misbruikt voor persoonlijk gewin.

Met deze opeenvolgende juridische acties lijkt het erop dat de SEC niet van plan is om een pauze in te lassen wat betreft haar optreden in de crypto wereld.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu