Blockchain Stories
Institutionele beleggers zien meer investeringen in crypto als onvermijdelijk
Crypto Exchange Nieuws OKX

Institutionele beleggers zien meer investeringen in crypto als onvermijdelijk

Start met €50 gratis Bitcoin bij OKX

Start nu

Institutionele beleggers zien digitale activa steeds meer als een onvermijdelijke kans en beschouwen deze als een belangrijke nieuwe categorie voor hun investeringsportfolio’s. Dit blijkt uit een recent rapport van Economist Impact, geschreven in opdracht van OKX. Het rapport benadrukt dat de groei en acceptatie van digitale activa, zoals cryptocurrency’s, NFT’s en tokenized private funds, niet langer te negeren zijn door grote financiële instellingen.

Belangrijke aandachtspunten bij het investeren

Bij het overwegen van investeringen in crypto richten institutionele beleggers zich voornamelijk op vier cruciale aspecten: asset allocatie, custody oplossingen, regelgeving en risicobeheer. Deze aandachtspunten zijn essentieel om de risico’s te beperken en de kansen optimaal te benutten. Zo benadrukt het rapport dat liquiditeit, marktintegratie en naleving van regelgeving eveneens belangrijke factoren zijn voor instellingen die de markt willen betreden.

De inzichten in het rapport zijn gebaseerd op een rondetafelgesprek dat in april 2024 in Dubai plaatsvond. Hierbij waren senior managers van toonaangevende bedrijven zoals Citi, Al Mal Capital, Skybridge Capital en VanEck aanwezig, die hun visie op de opkomst van digitale activa deelden.

Groei van digitale activa in institutionele portfolios

Er is een groeiende consensus onder institutionele beleggers dat crypto een prominente plaats zal innemen in hun beleggingsstrategieën. Momenteel varieert de gemiddelde allocatie van digitale activa tussen 1% en 5%, afhankelijk van de risicobereidheid van de belegger. Dit percentage zal naar verwachting van het onderzoek toenemen tot 7,2% in 2027.

Daarnaast geven veel beleggers aan hun investeringen in crypto verder te willen uitbreiden. Zo overweegt 51% van de beleggers directe crypto investeringen, terwijl 33% geïnteresseerd is in het staken van digitale activa en 32% kijkt naar crypto derivaten. Dit duidt op een steeds bredere acceptatie en diversificatie binnen institutionele portfolio’s.

Custody en regelgeving als pijlers van vertrouwen

Een van de belangrijkste ontwikkelingen binnen de markt voor digitale activa is de opkomst van institutionele custodians. Deze partijen spelen een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid en toegankelijkheid van digitale activa voor grote beleggers. Het rapport voorspelt dat de markt voor digitale custody oplossingen een jaarlijkse groei van meer dan 23% zal doormaken tot 2028.

Daarnaast wordt er wereldwijd gewerkt aan de harmonisatie van regelgevende kaders, zoals de MiCA regelgeving in Europa. Deze convergentie van regelgeving creëert een solide basis voor verdere wereldwijde adoptie van digitale activa. Stablecoin regulatie blijft hierbij een belangrijk aandachtspunt, waarbij regelgevende instanties experimentele “sandbox” omgevingen hebben gecreëerd om innovatie te stimuleren en risico’s te beheersen.

Toekomstgericht risicobeheer

Het effectief beheren van risico’s is essentieel voor de acceptatie van digitale activa door institutionele beleggers. Naast traditionele methoden zoals value-at-risk-modellen en stresstests, wordt er steeds meer gebruik gemaakt van innovatieve technologieën zoals Proof-of-Reserves en onafhankelijke audits. Deze maatregelen helpen om het vertrouwen in crypto te vergroten en de weg vrij te maken voor bredere institutionele adoptie.

De Chief Commercial Officer van OKX, Lennix Lai, laat weten dat de opkomst van digitale activa in institutionele portfolios alleen maar zal toenemen naarmate de technologie zich verder ontwikkelt en de regelgeving duidelijker wordt. Dit sentiment wordt gedeeld door John Ferguson van Economist Impact, die stelt dat standaardisering en geavanceerde oplossingen voor custody en risicobeheer cruciaal zijn voor de toekomst van digitale investeringen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu