Blockchain Stories
Nasdaq vraagt goedkeuring van SEC voor Bitcoin indexopties
Bitcoin Nieuws

Nasdaq vraagt goedkeuring van SEC voor Bitcoin indexopties

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Nasdaq heeft, in samenwerking met CF Benchmarks, een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om de Nasdaq Bitcoin Index Options (XBTX) te kunnen noteren en verhandelen.

Als deze aanvraag wordt goedgekeurd, zou dit een nieuw product op de markt brengen dat investeerders een geavanceerd instrument biedt om hun Bitcoin investeringen beter te beheren en af te dekken via opties. Volgens Nasdaq zal deze stap bijdragen aan ‘de volwassenheid en liquiditeit van de activaklasse,’. Dit zal het vertrouwen in Bitcoin als beleggingsoptie verder versterken.

Nasdaq werkt samen met CF Benchmarks

Greg Ferrari, Vice President en Head of Exchange Business Management bij Nasdaq, sprak zijn enthousiasme uit over de samenwerking met CF Benchmarks. Hij benadrukte dat de introductie van deze indexopties een belangrijke stap zou zijn in de integratie van het innovatieve cryptolandschap. Hij benoemde hierbij de stabiliteit en betrouwbaarheid van traditionele financiële markten.

Ferrari zei: “We zijn er trots op om samen te werken met CF Benchmarks voor de Nasdaq Bitcoin Index Options, waarmee we marktdeelnemers betrouwbare investeringsmogelijkheden bieden voor toegang tot het ecosysteem van digitale activa. Deze samenwerking zou een belangrijke mijlpaal vormen voor de uitbreiding van de volwassenheid van de markt voor digitale activa.

Bitcoin Real Time Index

De Nasdaq Bitcoin Index Options zullen gebaseerd zijn op de Bitcoin Real Time Index (BRTI). De opties zullen worden vereffend in contanten. De uiteindelijke vereffeningswaarde zal worden gebaseerd op de CME CF Bitcoin Reference Rate New York Variant (BRRNY), gedeeld door een factor honderd op de dag van expiratie. Dit product is specifiek ontworpen om zowel institutionele als particuliere beleggers te bedienen. Het biedt hen een nieuw middel voor risicobeheer, aldus Nasdaq.

Sui Chung, CEO van CF Benchmarks, deelde zijn opwinding over de samenwerking met Nasdaq. Hij benadrukte dat de nieuwe opties, die worden vereffend op de CME CF Bitcoin Reference Rate – New York Variant (BRRNY), zijn gebaseerd op de meest liquide en algemeen erkende BTC prijsbenchmark voor de Amerikaanse markt.

Chung merkte op: “CF Benchmarks is verheugd om samen te werken met Nasdaq bij de lancering van deze opties. Spotopties die worden afgewikkeld op BRRNY zullen voortbouwen op de succesvolle BTC futures en optiecontracten van CME. Samen zullen deze gereguleerde cryptoderivaten beleggers het vertrouwen geven om geavanceerdere strategieën te implementeren om blootstelling te krijgen aan de grootste digitale activa. Dit zal de spot-ETF’s aanvullen die al populair zijn onder beleggers.

Stimuleren van institutionele acceptatie van Bitcoin

Nasdaq benadrukte ook haar toewijding aan het bevorderen van het Bitcoin- en crypto ecosysteem door middel van betrouwbare technologie en het stimuleren van institutionele acceptatie. Naarmate dit ecosysteem volwassen wordt, onderstreepte Nasdaq het belang van vertrouwen, transparantie en bescherming van beleggers.

Om deze doelen te ondersteunen, biedt Nasdaq verschillende oplossingen. Denk hierbij aan Central Counterparties (CCP’s), Central Securities Depositories (CSD’s) en backup voor Exchange Traded Product (ETP) noteringen. Deze diensten zijn erop gericht om de stabiliteit en liquiditeit van de markt te verbeteren. Hiermee wilt men het algemene vertrouwen van beleggers in Bitcoin versterken.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu