Blockchain Stories
Bitcoin analyse: van korte termijn naar lange termijn
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Bitcoin analyse: van korte termijn naar lange termijn

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Zoals elke week, heeft Glassnode ook deze week een rapport over de cryptomarkt uitgebracht. Uit het meest recente rapport blijkt dat veel investeerders hun pijlen op de lange termijn zijn gaan richten. Of al langere tijd gericht hadden. Glassnode geeft hierbij aan dat veel beleggers hun korte termijn strategie overboord kiezen en in plaats daarvan echt op de lange termijn inspelen.

Minder speculanten

Uit het rapport van Glassnode kan geconcludeerd worden dat er minder speculanten actief zijn. Dit zijn investeerders die bijvoorbeeld ’s ochtends Bitcoin kopen en binnen een paar uur weer verkopen. Mocht de koers in die paar uur een stijging doorgemaakt hebben, is dat geld heel makkelijk verdiend. Keerzijde is echter dat een speculant bij een beurscrash zijn flinke verlies moet nemen. Dat is precies wat begin augustus gebeurde en daar zijn wellicht een hoop speculanten van geschrokken.

Lange termijn visie

Volgens Glassnode hebben de meeste Bitcoin beleggers momenteel een lange termijn visie. Dit betekent dat zij hun BTC lang aanhouden en daaruit zou het echte geloof in deze digitale valuta moeten blijken.

In het rapport valt te lezen dat veel Bitcoin beleggers hun BTC minimaal 155 dagen vasthouden. Dit staat gelijk aan ongeveer 5 maanden. Beleggers die bijvoorbeeld in april hun BTC gekocht hebben, houden de digitale valuta dus tot minimaal september aan.

Afgenomen geldstroom

De lange termijn visie blijkt ook uit de afgenomen geldstroom. Uit het rapport van Glassnode blijkt dat er minder nieuw geld in de Bitcoin markt instroomt, maar dat is niet direct reden tot zorgen. Deze afgenomen geldstroom gaat immers hand in hand met het veranderende gedrag in de Bitcoin markt. Bitcoin investeerders hebben geloof in BTC en kunnen ook nog niet hun BTC met winst verkopen.

Dat is een andere opvallende conclusie uit het Glassnode rapport. Ook beleggers die Bitcoin al meer dan 155 dagen in bezit hebben, hebben nog steeds geen winst gemaakt. Dit is uiteraard grotendeels toe te schrijven aan de beurscrash eerder deze maand. Die crash heeft een hoop virtuele winst doen verdampen en daarmee voor een nieuwe dimensie op de markt gezorgd.

Nog geen massale adoptie

Ondertussen moet ook geconcludeerd worden dat een massale adoptie uitblijft. Nog steeds kiezen weinig traditionele beleggingsfondsen voor een investering in Bitcoin. Ook zijn er nog steeds heel veel beleggers die de voorkeur aan andere financiële producten, zoals aandelen, geven. Dat is uiteraard hun goed recht, maar zorgt wel voor een soort van opstopping in de Bitcoin markt.

Om een nieuwe bullrun in te zetten, is echt groot nieuws nodig. Of de Bitcoin koers moet op termijn een flinke koersstijging inzetten. Daar leek de afgelopen dagen al sprake van te zijn, maar de Bitcoin koers moet vandaag helaas weer pas op de plaats maken.

Komt er een nieuwe bullrun aan? Dan is de kans groot dat er toch weer nieuwe speculanten in de markt actief worden. Of dat langdurige Bitcoin houders besluiten om hun BTC (met winst) te verkopen.  

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu