Blockchain Stories
Einde aan de 8-daagse streak van de Bitcoin ETF’s
Bitcoin ETF Nieuws

Einde aan de 8-daagse streak van de Bitcoin ETF’s

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen 8 dagen waren geweldig voor de Bitcoin ETF’s. De verschillende ETF’s zagen gezamenlijk in deze dagen veel geld instromen, waaruit duidelijk bleek dat beleggers weer geloof in Bitcoin hadden. Aan deze positieve 8-daagse streak is nu echter een einde gekomen. Op dinsdag 27 augustus moesten de Bitcoin ETF’s namelijk genoegen nemen met een fors verlies.

Uitstroom van $127 miljoen

De verschillende Bitcoin ETF’s noteerden gezamenlijk een totale uitstroom van $127 miljoen. Daarmee werden spijtig genoeg de goede resultaten van vorige week alweer deels teniet gedaan. Desalniettemin zijn er weinig experts echt verrast door deze ontwikkeling. De record streak van 8 positieve dagen was eigenlijk al te mooi om waar te zijn. In het verleden hebben de Bitcoin ETF’s immers nog nooit zó goed zó lang achtereen gesloten gepresteerd.

De uitstroom van $127 miljoen is onder meer te wijten aan de uitstroom bij de ARK Bitcoin ETF. Dit fonds moest genoegen nemen met een uitstroom van maar liefst $102 miljoen.

Waar komt de negatieve dag opeens vandaan?

De ontwikkeling van de Bitcoin ETF’s is lastig te duiden. Soms lijkt het erop dat de Bitcoin ETF’s de Bitcoin koers met enige vertraging volgen of dat er op een andere manier sprake van volatiliteit is. In dit geval houdt de uitstroom ongetwijfeld verband met de gedaalde Bitcoin koers. De Bitcoin koers moest gister even pas op de plaats maken, waardoor mogelijk investeerders ervoor hebben gekozen om tijdig hun winst te pakken. Wellicht met de angst voor een nieuwe beurscrash, zoals begin augustus nog het geval was.

Uiteraard is dit niet iets om je direct zorgen over te maken. De cryptomarkt kenmerkt zich nu eenmaal door een forse volatiliteit, terwijl dit ook nog eens een belangrijke week is gezien vanuit economisch oogpunt. In Amerika worden meerdere belangrijke cijfers gepubliceerd die van directe invloed zijn op de Bitcoin koers. Het is derhalve niet meer dan logisch dat de Bitcoin koers én de Bitcoin ETF’s deze week aan veranderingen onderhevig zijn.

Opvallende prestaties van de Ethereum ETF’s

De Ethereum ETF’s lijken exact het tegenovergestelde te presteren. Vorige week kleurden de Ethereum ETF’s donkerrode cijfers, terwijl de cijfers van de Bitcoin ETF’s juist zo positief waren. Gister was het echter een ander verhaal. De Bitcoin ETF’s moesten dus genoegen nemen met een uitstroom van $127 miljoen, terwijl de Ethereum ETF’s een positieve instroom van $33,7 miljoen kenden. Ondanks dat de Grayscale ETHE ETF een uitstroom van $9,2 miljoen had, wisten de Ethereum ETF’s alsnog groene cijfers te noteren.

Ook hierbij geldt weer dat de ontwikkelingen lastig te duiden zijn. De Ethereum koers daalde gister immers ook, waardoor een uitstroom bij de ETH ETF’s een logisch gevolg zou zijn. Dat logica in de cryptowereld niet echt bestaat, blijkt maar weer.

Het is in ieder geval interessant om te kijken hoe de beide ETF’s zich nu gaan ontwikkelen. Mede omdat de crypto koersen vooralsnog op woensdag rode cijfers noteren.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu