Blockchain Stories
Crypto in een dip: Wat zijn de oorzaken en voorspellingen?
Altcoin Bitcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Crypto in een dip: Wat zijn de oorzaken en voorspellingen?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptowereld werd onlangs opgeschud door aanzienlijke prijsdalingen. Bitcoin (BTC) daalde met 6%, Ethereum (ETH) verloor 8% van zijn waarde en Solana (SOL) zakte met 7%. Wat betekent dit voor de toekomst van digitale valuta’s en wat zijn de mogelijke oorzaken van deze schommelingen?

Oorzaken van de daling: Inzichten en verklaringen

Een diepgaande blik op de mogelijke technische en economische factoren die hebben bijgedragen aan de recente verkoopgolf in de cryptomarkt laat zien dat er geen duidelijke aanleiding was voor de plotselinge daling. Toch spelen technische aspecten, vooral voor Bitcoin, een belangrijke rol.

De plotselinge daling van Bitcoin begon kort nadat de prijs van de munt onder de 50 daagse moving average (DMA) zakte. Deze 50DMA is gedurende augustus een belangrijk niveau van weerstand geweest. Tijdens de rally van afgelopen vrijdag fungeerde dit niveau nog als steun, toen Bitcoin zelfs de $65.000 aantikte.

Nu deze steun weg is, is ook de opwaartse trend van halverwege de maand verdwenen. Technische analyse suggereert dat een test van $56.000 op korte termijn mogelijk is.

bitcoin naar 56000 koersgrafiek augustus2024
Bron: TradingView

Toekomstige groeikansen in de cryptomarkt

Wat brengt de toekomst voor Bitcoin, Ethereum en Solana? Een vooruitblik op mogelijke scenario’s en positieve katalysatoren voor prijsstijgingen laat zien dat de scherpe daling van dinsdag mogelijk van korte duur kan zijn. De verwachte inkomstenrapporten van Nvidia zouden een positieve invloed kunnen hebben.

Nvidia, een van de grootste bedrijven ter wereld, speelt een leidende rol in de AI revolutie. Hun sterke prestaties hebben bijgedragen aan de bullmarkt op de Amerikaanse aandelenbeurzen, wat ook de cryptomarkt positief beïnvloedt.

Daarnaast wordt er later in de week inflatiegegevens gepubliceerd door de US Core PCE. Deze gegevens kunnen het vertrouwen van de Federal Reserve bevestigen dat renteverlagingen in de komende kwartalen gerechtvaardigd zijn.

Dit zou de recente dovish verschuiving in de taal en richtlijnen van de Fed ondersteunen. Easing liquiditeitsvoorwaarden worden gezien als een belangrijke stimulans voor de cryptoprijzen in de komende jaren.

Bredere gevolgen: Invloed op het financiële landschap

De implicaties van deze prijsdalingen zijn wijdverspreid en hebben een aanzienlijke invloed op de bredere financiële markten.

De mogelijke invloed op het beleid van de Federal Reserve is significant, vooral gezien de verwachte renteverlagingen. Easing liquiditeitsvoorwaarden zouden een belangrijke stimulans kunnen zijn voor de cryptoprijzen in de komende jaren.

Stel je voor dat de cryptomarkt een gigantische, wereldwijde veiling is waarbij iedereen tegelijkertijd biedt en verkoopt op basis van de laatste nieuwtjes.

Een aankondiging van een belangrijk nieuw product is als een opbod, terwijl negatief nieuws als een onverwachte regenbui boven een rommelmarkt is – iedereen rent om zijn spullen te pakken en naar binnen te gaan.

De wereld van crypto blijft zich snel ontwikkelen en deze recente gebeurtenissen laten zien hoe dynamisch en onvoorspelbaar de markt kan zijn. Door de technische en economische factoren te begrijpen die deze bewegingen beïnvloeden, kunnen investeerders beter voorbereid zijn op toekomstige schommelingen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu