Blockchain Stories
Bitcoin sluit boven een cruciaal niveau: Is het nu tijd voor BTC?
Bitcoin Nieuws

Bitcoin sluit boven een cruciaal niveau: Is het nu tijd voor BTC?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) heeft boven de Bull Market Support Band gesloten, een kritisch niveau op de hogere timeframe, na drie opeenvolgende weken eronder te hebben gezeten. 

Dit herstel suggereert dat de BTC koers mogelijk verder omhoog kan bewegen. Ondanks korte afwijkingen duidt de huidige prijs op een bullish trend, waarbij het niveau rond $67.000 fungeert als een belangrijke liquiditeits zone.

Het doorbreken van deze liquiditeits zone met sterk volume en het daarboven blijven geeft handelaren en investeerders het vertrouwen om long te gaan, terwijl anderen mogelijk hun posities uitbreiden.

image
Bron: TradingView

De aantrekkingskracht van Bitcoin

De institutionele interesse in Bitcoin blijft groeien, wat zijn stijgende momentum versterkt. Semler Scientific heeft onlangs 83 extra Bitcoin aangekocht ter waarde van $5 miljoen, waardoor hun totale bezit op 1.010 BTC komt. 

Hiermee positioneren zij zich als het op drie na grootste Bitcoin-bezittende bedrijf in de VS, exclusief miners.

Historisch gezien heeft BTC veerkracht getoond, met slechts drie jaren van negatieve procentuele verandering sinds het ontstaan, terwijl de overige 12 jaren positief waren. 

image
Bron: CryptoQuant

Semler’s besluit om meer BTC te kopen, ondersteund door een fondsenwervingsactie van $150 miljoen, weerspiegelt de toenemende institutionele adoptie van Bitcoin, wat de markt hoger stuwt. 

Ondanks uitdagingen blijft Bitcoin consequent zijn potentieel tonen om nieuwe hoogtes te bereiken. Met dit jaar al positieve groei, zijn de verwachtingen hoog voor een sterke afsluiting, wat het bullish sentiment versterkt.

Verschil tussen BTC en de S&P 500

Bewegingen in de Bitcoin prijs spiegelen vaak die van de Amerikaanse aandelenmarkt, met name de S&P 500. 

Wanneer de S&P 500 stijgt, volgt BTC meestal, en vice versa. In augustus, toen de markt met 6% daalde door recessievrees, zag ook de Bitcoin prijs een scherpe daling van 30%. Terwijl de markt is hersteld en bijna op recordhoogtes handelt, blijft BTC 20% onder het juli niveau en 30% onder het maart 2024 niveau.

image
Bron: Bloomberg

Dit verschil biedt een overtuigende kans om BTC te kopen, met de verwachting dat het de herstelbeweging van de aandelenmarkt zal inhalen.

Toename in de stablecoin voorraad

Tot slot ondersteunt de toenemende voorraad van stablecoins zoals USDT en USDC ook een hogere BTC prijs. 

image
Bron: CryptoQuant

In de afgelopen drie maanden is hun marktkapitalisatie met 3% gegroeid, wat wijst op een stijgende vraag. Met de groei van het BTC aanbod die vertraagt na de halvering, suggereert deze toenemende vraag dat de prijs waarschijnlijk verder zal blijven stijgen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu