Blockchain Stories
Dogwifhat heeft het moeilijk ondanks acties van whales
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Dogwifhat heeft het moeilijk ondanks acties van whales

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Een grote Dogwifhat (Ticker: WIF) whale is na een maand van inactiviteit weer in de schijnwerpers gekomen. 

Dit is de tweede keer in de afgelopen week dat whales zich bezig hebben gehouden met accumulatie. 

Met deze nieuwe aankoop blijft de whale sterk geloven in het potentieel van de token. Kan de memecoin de huidige marktschommelingen doorstaan en verder stijgen?

Whale accumulatie schiet tekort

Ondanks recente marktneergangen heeft WIF een stijging van 11% doorgemaakt in de afgelopen week. Echter, op het moment van schrijven staat de waarde op -7% en wordt het verhandeld op $1,719.

Volgens Lookonchain stortte een grote whale 700.000 WIF ter waarde van $1,2 miljoen bij MarginFi en leende 197.000 USDC om nog eens 110.000 WIF te kopen. De whale bezit nu 3,30 miljoen WIF, met een waarde van bijna $6 miljoen. 

Het is opvallend dat, ondanks deze aanzienlijke whale activiteit, Dogwifhat geen overeenkomstig positief effect heeft laten zien en momenteel dichter bij zijn vorige steunniveau van $1,315 komt.

Aangemoedigd door deze onzekerheid onderzochten we de beursactiviteiten en ontdekten de volgende inzichten.

image
Bron: Coinglass

Beursactiviteiten en markttrends

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, toen WIF een prijsstijging ervoer en zijn all time high (ATH) bereikte op 31 maart, ging dit eigenlijk gepaard met een grote instroom van WIF naar beurzen. 

Met andere woorden, speculatieve handelaren en whales kochten WIF, wat hielp om de verkoopdruk van de toestroom van tokens naar de beurzen op te vangen.

Aan de andere kant heeft recente activiteit een trend van negatieve netto instromen laten zien, wat suggereert dat investeerders hun WIF vasthouden in plaats van te verkopen. 

Ondanks dit overschaduwde de marktschommelingen de inspanningen van de whales om te accumuleren, waardoor de prijs daalde.

image
Bron: Coinglass

Zoals eerder vermeld, speelden futures handelaren ook een rol bij de prijsstijging naar $4,60 tijdens de rally begin april. Destijds bereikte de Open Interest ook een all time high van $615 miljoen, wat de aanzienlijke betrokkenheid van leveraged posities en speculatieve handel benadrukte, die bijdroegen aan de prijsstijging.

Sinds de recente neergang van Dogwifhat is de Open Interest gedaald van $265 miljoen op 25 augustus naar $245 miljoen op het moment van schrijven, wat wijst op een gebrek aan vertrouwen in de toekomst van WIF.

Is een Dogwifhat herstel waarschijnlijk?

Vergeleken met eerdere volumes is er een aanzienlijke daling geweest, zelfs onder de niveaus van begin augustus, toen Dogwifhat een van zijn slechtste prijsdalingen doormaakte. Op het moment van schrijven bedroeg het totale volume $365 miljoen, een daling van 30% ten opzichte van $532 miljoen op 24 augustus.

image
Bron: Santiment

De daling in volume suggereerde verminderde marktactiviteit of interesse, een trend die verder werd benadrukt door de afnemende Open Interest. 

Hoewel dit alles voldoende is om de bullish verwachtingen te temperen, is het Gewogen Sentiment ook verschoven van positief naar negatief, wat wijst op een mogelijke verandering in de marktvooruitzichten.

Kortom, de huidige markttrend ondersteunt geen Dogwifhat herstel op korte termijn.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu