Blockchain Stories
SEC klaagt twee broers aan voor grootschalige cryptofraude
Altcoin Cryptomarkt Update Nieuws

SEC klaagt twee broers aan voor grootschalige cryptofraude

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

SEC, de Amerikaanse toezichthouder op effectenbeurzen, heeft weer van zich laten horen. In een uitgebracht persbericht geeft deze instantie aan dat twee broers aangeklaagd zijn voor een grootschalige cryptofraude. Het zou gaan om fraude in de vorm van een ponzi scam, waarbij de totale claim richting de $60 miljoen oploopt.

Wat is er aan de hand?

De SEC heeft officiële aanklachten ingediend tegen de gebroeders Adam. Johathan Adam en Tanner Adam worden beschuldigd van het oplichten van 80 verschillende investeerders in Amerika. Deze grote groep investeerders zou gezamenlijk voor ongeveer $60 miljoen verlies hebben geleden.

Rendement van 13,5% per maand

Als iets te mooi is om waar te zijn, is dat het in veel gevallen ook. Daar is bij deze crypto scam hoe dan ook sprake van. De gebroeders Adam lieten namelijk aan geïnteresseerde investeerders weten dat zij een rendement van 13,5% per maand zouden behalen. Een rendement dat normaal gesproken lastig op jaarbasis te behalen is, maar volgens de gebroeders Adam makkelijk per maand behaald zou kunnen worden.

Daarbij logen de broers ook nog over een unieke cryptobot. Deze bot was naar hun zeggen door Jonathan ontwikkeld en kon op cryptoplatformen de beste handelsmogelijkheden identificeren. Dat was hét hulpmiddel om het genoemde rendement van 13,5% per maand te kunnen scoren. Het enige dat roet in het eten kon gooien, was een wereldwijde marktcrisis. Aldus de gebroeders Adam.

Luxe leven

In werkelijkheid was het een grote ponzi scam. De investeerders maakten hoopvol veel geld naar de broers over, maar zagen nooit ook maar 1% rendement. Het geld werd door de gebroeders Adam namelijk gebruikt om een luxe leefstijl er op na te kunnen houden. De broers kochten bijvoorbeeld een appartement van $30 miljoen. Ook werden er luxe auto’s voor bijna $500.000 gekocht.

Dit is al met al precies het soort scam waar men in de cryptowereld zo bang voor is. Investeerders worden warm gemaakt met hoge rendementen, maar in werkelijkheid wordt nu geïnvesteerde geld niet eens belegd. In plaats daarvan komt het geld terecht bij de oprichters van het project. De gebroeders Adam in dit geval.

Inmiddels laat de SEC weten dat zij noodhulp vanuit andere instanties hebben gekregen. Hierdoor is beslag gelegd op alle bezittingen van de broers Adam. Tevens geeft de SEC aan dat de bedrijven GCZ Global en Triten Financial Group aangeklaagd zijn wegens overtredingen van de federale effectenwetten tegen fraude. Deze beide bedrijven staan op naam van de broers. Overigens is ook naar buiten gekomen dat de broers geen bezwaar hebben gemaakt tegen de bevriezing van alle activa.

Gevaren in de cryptowereld

Helaas hebben investeerders in de cryptowereld met meerdere gevaren te maken. De besproken ponzi scam in dit artikel is hier één van de beste voorbeelden van. Mocht je ook een dergelijk hoog rendement aangeboden krijgen, moet je je direct achter de oren krabben. Een rendement van 13,5% per maand (!) is simpelweg onmogelijk haalbaar. Dat hadden de getroffen investeerders uit dit verhaal ook graag van tevoren geweten.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu