Blockchain Stories
Stablecoin stijging versterkt potentieel voor Bitcoin
Altcoin Nieuws Stablecoin

Stablecoin stijging versterkt potentieel voor Bitcoin

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Tether (Ticker: USDT) is een belangrijke drijfveer geweest in de recente groei van de stablecoinmarkt. Met een marktkapitalisatie van $92 miljard aan het begin van 2024 heeft USDT een consistente maandelijkse groei doorgemaakt, wat resulteerde in een marktkapitalisatie van meer dan $118 miljard in augustus.

Ook Circle’s USD Coin (USDC) heeft groei doorgemaakt en bereikte een marktkapitalisatie van meer dan $34 miljard. Hoewel dit het hoogste punt voor USDC in 2024 is, blijft het onder het record van $56 miljard dat in juni 2022 werd bereikt.

Nadere analyse van stablecoins

De toename in de uitgifte van stablecoins heeft opnieuw de aandacht gevestigd op de mogelijke effecten ervan op de prijs van Bitcoin (Ticker: BTC). De toegenomen liquiditeit van aan de dollar gekoppelde tokens wordt gezien als een potentiële kans voor Bitcoin om te stijgen.

Op het moment van schrijven werd Bitcoin verhandeld op $63.645, iets lager dan de dag ervoor. De toegenomen liquiditeit kan enige tijd nodig hebben om zich te weerspiegelen in de prijsactie van Bitcoin, aangezien de marktdynamiek zich aanpast aan de instroom van nieuw stablecoin kapitaal.

image
Bron: DefiLLama

Europese cryptoregels vertragen handel

Ondanks de groeiende marktkapitalisatie hebben de handelsvolumes van stablecoins een daling laten zien. Volgens een rapport van CCData daalden de handelsvolumes met 8,4% tot $795 miljard in juli, grotendeels door verminderde activiteit op gecentraliseerde beurzen.

Het rapport schrijft deze daling toe aan de introductie van de Markets in Crypto Assets (MiCA) Regulation in Europa, wat zorgen heeft gewekt over de toekomst van stablecoins zoals USDT in de regio.

Deze dalende trend in handelsvolume zette zich voort in augustus, met de huidige cijfers net boven de $50 miljard.

Nu de stablecoinmarkt groeit, hebben uitgevers zoals Tether en Circle in toenemende mate gekozen voor Amerikaanse staatsobligaties als hun voorkeursreserve activa. Bekend om hun veiligheid en liquiditeit, zijn deze activa een hoeksteen geworden om de 1:1 backing van stablecoins te waarborgen.

Deze trend heeft de rol van Tether en Circle als sleutelspelers in de markt verstevigd, terwijl ze werken aan het behoud van de stabiliteit en betrouwbaarheid van hun tokens.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu