Blockchain Stories
Directeur ‘digitale strategie’ van het Witte Huis koopt crypto
Altcoin Nieuws

Directeur ‘digitale strategie’ van het Witte Huis koopt crypto

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Al een tijd lang is er in Amerika een hoop te doen om crypto. Zo is crypto een belangrijk onderwerp tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen, zijn er meerdere crypto rechtszaken in Amerika en is er een hoop te doen om de crypto regulatie in het land. Des te opvallender is het dat de directeur ‘digitale strategie’ van het Witte Huis crypto gekocht heeft. Dit blijkt uit recente data van Arkham Intelligence.

Voor meer dan $2,3 miljoen geïnvesteerd

De positie van directeur digitale strategie bij het Witte Huis verdient blijkbaar bijzonder goed. Uit de data van Arkham Intelligence blijkt namelijk dat Christian Tom voor maar liefst $2,3 miljoen in crypto geïnvesteerd heeft. Hij heeft hierbij niet voor bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum gekozen, maar voor de minder bekende cryptocoin Arbitrum (ARB).

Voor een totaalbedrag van $2,3 miljoen werd Tom eigenaar van 3.843 miljoen Arbitrum tokens. Hij is hiermee in één klap één van de grootste houders van tokens van dit cryptoproject.

Dit blijkt niet de enige aankoop van Christian Tom te zijn. Volgens de data heeft Tom eerder ook al een flink bedrag in Arbitrum geïnvesteerd. Bij die transactie zou het om een bedrag van bijna $8,4 miljoen gaan. In zijn totaliteit zou Tom dus voor meer dan $10 miljoen in Arbitrum hebben geïnvesteerd. In Amerika zijn echter geruchten opgedoken dat Tom in de afgelopen maanden ook al tokens verkocht heeft. Dit kan echter niet met 100% zekerheid gesteld worden.

Voor Tom is het aankoopmoment van essentieel belang. De Arbitrum koers stond in januari van dit jaar namelijk nog op $2,40, maar noteert momenteel een luttele $0,57. Sinds het begin van dit jaar heeft deze cryptocoin een flinke daling doorgemaakt, waardoor Tom mogelijk een deel van zijn vermogen al kwijtgeraakt is. Ook dit kan dus niet met zekerheid gesteld worden.

Waarom zijn deze transacties zo opvallend?

De directeur digitale strategie bij het Witte Huis vervult een belangrijke rol. Hij is namelijk verantwoordelijk voor het bedenken en uitstippelen van digitale strategieën. Juist daarom is het bijzonder opvallend dat hij deze crypto transacties uitgevoerd heeft.

Hij laat hiermee eigenlijk zien dat hij, vanuit privé persoon, gelooft in de toekomst van crypto. Dit weet hij mogelijk ook binnen het Witte Huis ‘door te drukken’, waardoor er vanuit de Amerikaanse politiek meer steun voor crypto kan komen.

Dit is uiteraard koffiedik kijken, aangezien eerst de nieuwe Amerikaanse president aangewezen moet worden. Dit is een felle strijd tussen Harris en Trump, waarbij crypto dus één van de belangrijkste onderwerpen is. Zoals we vorige week al berichtten, lijkt Harris zelf ook een grotere voorstander van crypto te zijn dan Biden dit was. Van Trump is algemeen bekend dat hij een grote liefhebber van crypto is.

Al met al is crypto in Amerika ook aan een flinke opmars bezig. Zo sprak recent de CEO van een Amerikaans beleggingsfonds zich nog lovend uit over Bitcoin. Zij gaf tegelijkertijd ook aan dat ze niet begrijpt waarom andere grote beleggingsfondsen Bitcoin nog links laten liggen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu