Blockchain Stories
Bitcoin instroom stijgt naar $543 miljoen in één week
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Bitcoin instroom stijgt naar $543 miljoen in één week

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bij Bitcoin lijken op dit moment alle seinen op groen te staan. In de afgelopen 5 dagen steeg de Bitcoin koers met ongeveer 4,5%, terwijl ook meer en meer analisten zich positief over Bitcoin uitspreken. Ondertussen blijkt ook nog dat Bitcoin afgelopen week met een instroom van maar liefst $543 miljoen te maken had. Dit blijkt uit de meest recente data van CoinShares.

Totale instroom van $533 miljoen

Over de gehele cryptomarkt genomen was vorige week goed voor een totale instroom van $533 miljoen. Deze positieve instroom is uiteraard nagenoeg volledig toe te schrijven aan de instroom van Bitcoin. Altcoins die ook een duit in het zakje deden, waren onder meer Litecoin ($500.000) en Ripple ($300.000).

Dit houdt tegelijkertijd in dat andere digitale valuta’s slechte cijfers lieten noteren. Dit gold voornamelijk voor Ethereum. De grootste altcoin moest afgelopen week genoegen nemen met een uitstroom van meer dan $35 miljoen.

Grote invloed van Amerika

CoinShares heeft ook gekeken naar de regionale verdeling van de instroom. Daarbij valt op dat de grootste invloed vanuit Amerika uitgeoefend wordt. In Amerika was namelijk een instroom van maar liefst $498 miljoen in de digitale valuta.

Andere landen die groene cijfers tekenden, waren Australië ($2,5 miljoen), Brazilië ($8 miljoen), Canada ($5 miljoen), Hong Kong ($15,9 miljoen) en Zwitserland ($13,9 miljoen).

Wellicht het meest opvallende was de uitstroom in Duitsland. In het land van onze Oosterburen moest crypto genoegen nemen met een uitstroom van bijna $9 miljoen. Ook in Zweden was er sprake van een uitstroom van pakweg $1,2 miljoen.

Op basis van deze data kan gesteld worden dat Amerika hét cryptoland bij uitstek is. Veel Amerikanen kiezen voor een investering in Bitcoin danwel in een andere digitale valuta. Dit heeft in één week tijd tot een instroom van bijna $500 miljoen gezorgd. Oprecht indrukwekkend.

Wat zegt dit over de cryptomarkt?

Deze cijfers onderstrepen het bullish sentiment in de cryptomarkt. Tegelijkertijd onderstrepen deze cijfers de dominantie van Bitcoin. Zoals we eerder vandaag al schreven, is de Bitcoin dominantie afgelopen week wederom groter geworden. Ethereum moet een behoorlijke pas op de plaats maken, terwijl Bitcoin juist wel fors doorgroeit. Zowel qua marktkapitalisatie als qua koers.

Dit geeft des te meer aan dat Bitcoin een leidende rol inneemt. Of in moet nemen. Zodra de Bitcoin koers een bullrun inzet, gaan de andere altcoins volgen. Het lijkt vooralsnog echter te vroeg voor een heus altcoin seizoen.

Tegelijkertijd laten bovenstaande cijfers het vertrouwen in crypto zien. Een totale instroom van $533 miljoen in één week tijd is iets dat niet elke week voorkomt. Sterker nog: afgelopen week was een bijzonder positieve week voor crypto. In combinatie met de economische omstandigheden in Amerika kan dit zomaar een zeer succesvolle periode worden.

Op X staan inmiddels al veel analyses waaruit de potentiële komst van een bullrun op korte termijn blijkt. Onder meer de bekende crypto analist Aurelien Ohayon spreekt zich positief uit over een potentiële bullrun:

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu