Blockchain Stories
Bitcoin blijft dominant terwijl altcoin season achterwege blijft
Altcoin Bitcoin Nieuws TRON

Bitcoin blijft dominant terwijl altcoin season achterwege blijft

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt kende vorige week een aanzienlijke opleving, wat investeerders kansen bood om winst te maken. Bitcoin leidde deze rally en bereikte $64.790, hoewel de opwaartse trend op het moment van schrijven leek te vertragen.

Deze stijging werd weerspiegeld in de cryptomarkt met tokens zoals TRON, Avalanche (AVAX) en Chainlink (LINK) die binnen slechts zeven dagen indrukwekkende winsten van 20% tot 30% noteerden. Ondanks deze winsten blijft Bitcoin de markt domineren.

Waar blijft het altcoin season?

Het altcoin season heeft sinds het begin van het jaar nog niet echt vorm gekregen, terwijl Bitcoin de meeste aandacht van beleggers blijft trekken.

Dit is duidelijk zichtbaar in de Altcoin Season Index, die momenteel een waarde van 22 aangeeft, wat in het voordeel van Bitcoin is. Ook de Altcoin Monthly Index staat op 29, opnieuw in het voordeel van Bitcoin.

altcoin season index
Overzicht van de Altcoin Season Index | Bron: Blockchain Center

De index vergelijkt de prestaties van verschillende altcoins met die van Bitcoin. Als 75% van de top 50 altcoins beter presteert dan Bitcoin in de afgelopen 90 dagen, spreekt men van een altcoin season. Het laatste officiële altcoin seizoen vond plaats tijdens de bull run van 2021.

In januari 2024 leek de markt even te kantelen in het voordeel van altcoins toen de index enkele dagen boven de 75 steeg. Tegenwoordig schommelt de index voornamelijk tussen de 20 en 30, waardoor een altcoin seizoen verder weg lijkt. Dit benadrukt de aanhoudende dominantie van Bitcoin.

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld op $64.000 met een marktkapitalisatie van $1,26 biljoen, een stijging van 6,92% in de afgelopen zeven dagen. Hiermee bezit Bitcoin 56,3% van de totale marktwaarde van crypto.

Toekomstperspectief: Altcoins in de schijnwerpers

Ondanks de dominantie van Bitcoin blijven er kansen voor altcoins. Veel altcoins spiegelen de prestaties van Bitcoin, maar er zijn uitzonderingen waarbij sommige altcoins onafhankelijke aanzienlijke winsten boeken.

bitcoin dominantie augustus2024
Bitcoin dominantie | Bron: CoinMarketCap

Ethereum heeft de grootste marktkapitalisatie onder de altcoins met $314,2 miljard. Andere altcoins hebben gezamenlijk een marktkapitalisatie van $438,48 miljard, terwijl stablecoins een marktkapitalisatie van $161,97 miljard hebben.

Op dit moment valt de meest indrukwekkende winst toe aan Sun Token, een stablecoin swap token gebaseerd op TRON, dat in zeven dagen maar liefst 305% steeg. Memecoins zoals Dogwifhat (WIF) en POPCAT zagen winsten van respectievelijk 32,7% en 76% in dezelfde periode.

Altcoins zullen ongetwijfeld blijven variëren in prestaties, afhankelijk van hun gebruiksgemak en marktaanvaarding. De cryptomarkt is dynamisch en onvoorspelbaar, en ondanks de huidige dominantie van Bitcoin blijven altcoins een interessante optie voor beleggers die hun portfolio willen spreiden.

total market cap crypto augustus2024
De totale marktkapitalisatie van crypto bedraagt momenteel $2,2 biljoen | Bron: TradingView

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu