Blockchain Stories
Stijgende Bitcoin vraag in de VS na toespraak Fed voorzitter
Bitcoin Nieuws

Stijgende Bitcoin vraag in de VS na toespraak Fed voorzitter

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De recente aankondiging van mogelijke renteverlagingen door de Amerikaanse Federal Reserve heeft een aanzienlijke impact gehad op de cryptomarkt.

Beleggers speculeren dat lagere rentetarieven kunnen leiden tot een zwakkere Amerikaanse dollar, wat mogelijk de aantrekkelijkheid van Bitcoin als een alternatieve waardeopslag vergroot. Hierdoor zijn de prijzen van Bitcoin sterk gestegen.

Toenemende vraag naar Bitcoin in de VS

Na de toespraak van Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, tijdens het Jackson Hole symposium over mogelijke renteverlagingen, is de vraag naar Bitcoin in de Verenigde Staten sterk toegenomen.

Volgens Julio Moreno, hoofd onderzoek bij CryptoQuant, is de interesse in de afgelopen 24 uur fors gestegen. Lagere rentetarieven zijn vaak gunstig voor risicovolle activa zoals Bitcoin. Een treffend voorbeeld hiervan is de stijging van de BTC prijspremium op Coinbase, de grootste cryptocurrency exchange in de VS.

Deze premium, die het verschil aangeeft tussen de waarde van Bitcoin op Coinbase en andere wereldwijde exchanges, bereikte zijn hoogste niveau sinds midden juli. Dit toont aan dat Amerikaanse investeerders bereid zijn meer te betalen voor Bitcoin, wat de groeiende vraag onderstreept.

Invloed van lagere rentetarieven

Lagere rentetarieven maken traditionele financiële instrumenten minder aantrekkelijk voor investeerders. Wanneer de rente daalt, bieden traditionele beleggingen zoals obligaties minder rendement, waardoor alternatieve investeringen zoals cryptocurrencies aantrekkelijker worden.

De aankondiging van mogelijke renteverlagingen door de Federal Reserve heeft daarom bijgedragen aan de toenemende vraag naar Bitcoin.

Beschouw Bitcoin als de “gouden standaard” van de digitale wereld. Net zoals goud aantrekkelijker wordt in tijden van economische onzekerheid, maakt de aankondiging van lagere rentetarieven door de Federal Reserve Bitcoin aantrekkelijker voor investeerders.

Hierdoor richten investeerders hun aandacht op Bitcoin als een waardevolle investering.

Relatie tussen rentetarieven, vraag en Bitcoin prijs

Er is een duidelijke samenhang tussen rentetarieven, investeringsvraag en de prijs van Bitcoin. Wanneer de rente daalt, stijgt de vraag naar Bitcoin, wat de prijs opdrijft. Dit was recentelijk het geval toen de vraag naar Bitcoin in de VS toenam na de aankondiging van potentiële renteverlagingen.

Een ander belangrijk aspect is de volatiliteit van de markt. Een stijgende vraag naar Bitcoin kan leiden tot grotere prijsschommelingen, wat zowel kansen als risico’s met zich meebrengt voor investeerders. Het is cruciaal om goed geïnformeerd te blijven en strategische beslissingen te nemen.

De groeiende vraag naar Bitcoin is een positief signaal voor de toekomst van de cryptocurrency. Als deze trend zich voortzet en zich naar andere markten uitbreidt, zou Bitcoin mogelijk een van zijn hoogste waardes ooit kunnen bereiken.

Kortom, de aankondiging van potentiële renteverlagingen door de Federal Reserve heeft de vraag naar Bitcoin in de Verenigde Staten aanzienlijk doen toenemen. Dit illustreert hoe externe economische factoren de markt voor cryptocurrencies beïnvloeden en biedt interessante inzichten voor de toekomst van Bitcoin.

bitcoin koersgrafiek augustus2024
Bron: TradingView

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu