Blockchain Stories
Ethereum devs onthullen Fulu-Osaka (Fusaka), de volgende upgrade na Pectra
Altcoin Ethereum Nieuws

Ethereum devs onthullen Fulu-Osaka (Fusaka), de volgende upgrade na Pectra

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum ontwikkelaars hebben tijdens hun 140e All Core Developers Consensus Call (ACDC) de naam van de volgende netwerkupgrade na Pectra onthuld: Fulu-Osaka. Deze naam, geïnspireerd door de ster Fulu in het Cassiopeia sterrenbeeld, zet de traditie voort van het vernoemen van consensuslaag upgrades naar sterren. Er is ook een makkelijkere naam voor de upgrade afgesproken: Fusaka.

De aankondiging van Fulu-Osaka

Tijdens de developers call afgelopen vrijdag werd de naam Fulu-Osaka gekozen. Deze upgrade, die vaak simpelweg Fusaka wordt genoemd, volgt op de Pectra upgrade, die momenteel nog in ontwikkeling is. Alex Stokes, voorzitter van de call, gaf ook updates over de voortgang van de PeerDAS en Pectra Ethereum Improvement Proposals (EIPs), waarbij hij aangaf dat Pectra Devnet 3 volgende week live gaat.

Naast de naamgeving bespraken de ontwikkelaars technische problemen met de Pectra ontwikkelnetwerken, waaronder ongeldige blokken die door de Geth client zijn geproduceerd en chain splitsingen veroorzaakt door Erigon. PeerDAS Devnet 2 is ook gelanceerd, wat een cruciale stap is in de voortgang van Ethereum’s schaalbaarheid en efficiëntie.

Historische en toekomstige ontwikkelingen

Het is gebruikelijk dat Ethereum consensuslaag upgrades worden vernoemd naar sterren, terwijl de uitvoeringslaag upgrades vaak de namen van steden dragen. Zo sluit Fulu-Osaka mooi aan bij eerdere upgrades. In maart onderging Ethereum nog de Dencun upgrade, die de netwerkschaalbaarheid verbeterde en de transactiekosten op layer2 netwerken verlaagde.

Naast deze netwerkupdates zijn er ook andere ontwikkelingen binnen het Ethereum ecosysteem. Sony kondigde bijvoorbeeld aan dat ze een nieuwe blockchain genaamd Soneium bouwen op het Ethereum netwerk, die onder andere Web3 games en NFT marktplaatsen zal ondersteunen.

Met de aankomende Fusaka upgrade en de voortdurende evolutie van het Ethereum netwerk blijft de blockchain zich positioneren als een toonaangevende speler in de cryptowereld. De focus op schaalbaarheid, efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid zorgt ervoor dat Ethereum relevant blijft in een snel veranderende markt.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.

Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu