Blockchain Stories
Waarom Binance Coin de volgende altcoin met een ATH kan zijn
Altcoin Binance Coin Nieuws

Waarom Binance Coin de volgende altcoin met een ATH kan zijn

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De native cryptocurrency van de Binance Smart Chain, Binance Coin (Ticker: BNB), blijft winst maken en een nieuwe All Time High (ATH) zou in zicht kunnen zijn. 

BNB heeft de meeste grote cryptocurrencies qua marktkapitalisatie, inclusief Bitcoin (Ticker: BTC), overtroffen.

BNB presteert beter dan de rest

Op het moment van schrijven was de BNB koers $579,80, na een stijging van 44% vanaf de laagste prijs deze maand. 

Net als de meeste cryptocurrencies maakte BNB een dip aan het begin van de maand, maar het huidige prijsniveau laat zien dat het volledig is hersteld naar pre crash niveaus. De RSI van BNB laat zelfs zien dat er nog ruimte is voor verdere stijging voordat het overbought gebied wordt bereikt.

image

De meeste top cryptocurrencies worden momenteel verhandeld tegen aanzienlijke kortingen ten opzichte van hun ATH’s. BNB daarentegen heeft slechts een stijging van 23% nodig om een nieuwe ATH te bereiken.

Nieuwe projecten op de Binance Smart Chain

Een deel van de reden voor de sterke prestatie van BNB is de vraag naar BNB binnen zijn DeFi ecosysteem. De Binance Smart Chain breidt zich uit met nieuwe projecten. 

De BSC heeft aangekondigd dat het vier nieuwe projecten zal toevoegen aan zijn Builder programma. Deze projecten kunnen meer investeringsmogelijkheden bieden binnen het BSC ecosysteem en zullen naar verwachting bijdragen aan de vraag naar BNB.

TVL en on chain volume op de Binance Smart Chain

De Total Value Locked (TVL) van de BSC piekte boven de $22 miljard op het hoogtepunt van de bullmarkt in 2021. Net als bij de meeste top blockchain netwerken, ging de TVL tijdens de daaropvolgende crypto winter hard achteruit en bereikte in oktober 2023 een dieptepunt van $163 miljoen. 

image
Bron: Defilama

Sindsdien is de TVL van de Binance Smart Chain hersteld tot $4,4 miljard op het moment van schrijven. Dit is een mooi herstel, maar nog steeds ver onder het vorige hoogtepunt.

Het on chain volume van de BSC vertoonde een vergelijkbare trend. Het netwerk verwerkte dagelijks miljarden aan volumes tijdens de vorige bullmarkt, maar sindsdien zijn de dagelijkse volumes gedaald tot een bereik van $400 miljoen tot $600 miljoen, wat nog steeds indrukwekkend is. 

De transacties op de BSC hebben ook een relatief bereik tussen 2 miljoen en 4 miljoen transacties behouden in de afgelopen twee jaar, afgezien van een paar uitzonderingen, zoals een korte periode in december 2023 toen het aantal transacties opliep tot wel 12,8 miljoen.

image
Bron: DeFilLama

BNB lijkt goed gepositioneerd voor een nieuwe ATH, gedreven door de groei van de BSC en de aanhoudende vraag binnen het ecosysteem.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu