Blockchain Stories
Bitcoin bull run: twee maanden verwijderd? Analyse en voorspelling
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin bull run: twee maanden verwijderd? Analyse en voorspelling

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Crypto analist Quinten François heeft onlangs een voorspelling gedaan die veel aandacht heeft getrokken binnen de crypto gemeenschap.

Volgens hem staat de volgende Bitcoin bull run op het punt van beginnen, en hij baseert deze voorspelling op zijn analyse van verschillende marktindicatoren, historische trends en de huidige economische situatie.

François gelooft dat de bull run al over twee maanden van start kan gaan, waarbij hij wijst op tekenen van accumulatie door grote investeerders en een toenemende interesse vanuit institutionele beleggers.

Hij adviseert beleggers om alert te blijven en de marktontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden om optimaal te kunnen profiteren van de mogelijke koersstijgingen.

Voorspelling van Quinten François

François baseert zijn voorspelling op een cyclusindicator die hij deelde in een post op X (voorheen Twitter). Hij stelt dat de gemiddelde cyclus begint 170 dagen na de Bitcoin halving.

Aangezien het nu 121 dagen geleden is sinds de laatste halving, zou de volgende bull run in oktober kunnen beginnen.

Naast deze tijdlijn wijst François op diverse positieve ontwikkelingen die de bull run zouden kunnen ondersteunen. Zo heeft de Duitse overheid haar Bitcoin voorraad verkocht en is de uitstroom van Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) drastisch verminderd.

Bovendien verwacht hij een toename van de wereldwijde liquiditeit, wat zou betekenen dat meer geld naar Bitcoin zal stromen.

Fundamentele factoren en invloed

Een van de belangrijkste punten die François aanhaalt, is dat de BTC voorraden op exchanges momenteel historisch laag zijn. Dit suggereert dat investeerders hun Bitcoin vasthouden in plaats van het te verkopen.

Opmerkelijk is dat deze investeerders vooral institutionele beleggers zijn die dagelijks meer dan 450 BTC kopen. François wijst ook op de mogelijke positieve invloed van de Amerikaanse verkiezingen op de Bitcoin prijs.

Hij gelooft dat het vierde kwartaal gunstig kan uitpakken voor BTC, wat zou kunnen leiden tot een prijsstijging tot wel $250.000 tijdens de piek van deze marktfase. Dit is gebaseerd op de prijsbewegingen van Bitcoin in eerdere cycli, van het dieptepunt tot de piek.

Inzichten van Analist Smiley Capital

Analist Smiley Capital voegt toe dat wanneer de bull run begint, Bitcoin zo snel zal stijgen dat het de hele markt “verlamt”. Hij voorspelt periodes van consolidatie na grote prijsstijgingen, gevolgd door een voortzetting van de opwaartse trend.

Na Bitcoin zal Ethereum volgens hem zelfs nog sterker presteren, wat de hele markt verder zal opstuwen.

Deze inzichten wijzen erop dat altcoins ook zullen profiteren van de bull run, hoewel er op korte termijn correcties zullen zijn om hefboomposities te elimineren. Ondanks deze correcties wordt verwacht dat de altcoins uiteindelijk nog grotere stijgingen zullen ervaren.

Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld rond de $60.000, met een stijging van meer dan 2% in de afgelopen 24 uur, volgens gegevens van CoinMarketCap.

bitcoin koers 23augustus
Bron: TradingView

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu