Blockchain Stories
Bitcoin dominantie bereikt 55%: Wat betekent dit voor jouw holdings?
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin dominantie bereikt 55%: Wat betekent dit voor jouw holdings?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) blijft de crypto markt domineren en vertegenwoordigt nu meer dan de helft van de wereldwijde crypto markt, die een waarde heeft van $2 biljoen. 

Volgens het on chain analyse platform Glassnode is de dominantie van BTC sinds het dieptepunt van de cyclus in november 2022 gegroeid van 38% naar 55%.

Lange termijn holders drijven de dominantie van Bitcoin

Volgens Glassnode komt deze groei van Bitcoin voort uit een toename van kapitaal instromen naar het asset, aangezien lange termijn holders hun BTC stevig vasthouden. 

image
Bron: Glassnode

De voorraad Bitcoin onder deze beleggers is aanzienlijk toegenomen. Het rapport merkte op dat de meerderheid van deze beleggers lange termijn holders werd nadat ze BTC hadden gekocht in de buurt van de all time highs van maart.

Glassnode verklaarde:

Ondanks de stormachtige en grillige prijsbewegingen blijft de vastberadenheid van lange termijn holders onwrikbaar, met een duidelijke voorkeur voor HODL en het verwerven van munten.

Deze holders realiseren dagelijks winsten van ongeveer $138 miljoen. Dit vergroot het risico op verkoopdruk, maar de winstneming activiteiten zijn afgekoeld. 

Deze observatie wordt verder ondersteund door CryptoQuant gegevens die aantonen dat na intense winstnemingen door whales in mei en juli, de Exchange Whale Ratio nu aan het dalen is. 

image
Bron: CryptoQuant

Bovendien lijken kopers de verkochte munten op te nemen, wat verklaart waarom de Bitcoin prijs de afgelopen maanden binnen een bepaalde range is gebleven sinds het dalen van zijn ATH.

Korte termijn holders veroorzaakten de dip naar $50.000

Glassnode voerde ook aan dat een overreactie door korte termijn holders de oorzaak was van de daling van Bitcoin onder $50.000 eerder deze maand. De Market Value to Realized Value (MVRV) ratio voor korte termijn holders ligt onder 1, wat suggereert dat deze investeerders op onvervulde verliezen zitten. Deze ratio is de afgelopen 30 dagen onder het evenwichtspunt gebleven.

image
Bron: Glassnode

In tegenstelling tot lange termijn holders zijn kortetermijn Bitcoin holders veel reactiever op prijsbewegingen, waarbij hun reacties lokale pieken of dalen veroorzaken, aldus Glassnode. Dit is wat er gebeurde op 5 augustus, toen BTC crashte naar een dieptepunt van meerdere maanden op $49.000. Als deze investeerders gedurende langere perioden in verlies blijven onder de $59.000, zullen analisten zeggen dat dit de kans op paniek in de markt en een ernstige bearish trend vergroot.

Lichte bullish verschuiving in leveraged trading

Een blik op leveraged trading wijst op een lichte verschuiving naar de bullish kant. De long/short ratio op Coinglass toont een geleidelijke toename van longposities sinds 18 augustus. 

Deze ontwikkelingen kunnen wijzen op mogelijke prijsstijgingen in de toekomst, maar de markt blijft volatiel en reactief op zowel korte als langetermijnhouders.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu