Blockchain Stories
Avalanche stijgt: Is $30 de volgende halte voor AVAX?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Avalanche stijgt: Is $30 de volgende halte voor AVAX?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

]Nu de markt de afgelopen uren een bullish trend vertoonde, bleef Avalanche (Ticker: AVAX) niet achter en registreerde het een veelbelovende opleving. 

Als we parallellen trekken tussen de rally van 2023 en de huidige situatie van AVAX, ziet het er veelbelovend uit. Laten we hieronder eens bekijken wat er aan de hand is.

Avalanche is aan het stijgen

Volgens onze AVAX koers heeft AVAX de afgelopen zeven dagen een prijsstijging van ongeveer 4% doorgemaakt. Het bullish sentiment duwde de token zelfs nog harder in de afgelopen 24 uur, waardoor de prijs met meer dan 6% steeg. 

Op het moment van schrijven werd Avalanche verhandeld op $22,09 met een marktkapitalisatie van meer dan $8,9 miljard, waarmee het de 12e grootste crypto is.

Ondertussen plaatste IntoTheBlock een interessante tweet. Volgens de tweet steeg AVAX eind 2023 van $9 naar $44 in slechts twee maanden. In 2024 was AVAX echter afhankelijk van het bredere marktsentiment. 

Een golf van optimisme zou de prijs naar het belangrijke weerstandsniveau van $30 kunnen duwen, terwijl een verslechtering van het sentiment de koers naar $15 zou kunnen laten dalen.

image
Bron: Santiment

Om het marktsentiment te peilen, hebben we de gegevens van Santiment geanalyseerd. Volgens onze analyse steeg het gewogen sentiment van AVAX op 19 augustus sterk, wat betekent dat het bullish sentiment rond de token toenam. 

Ook het sociale volume volgde een vergelijkbare trend, wat wijst op een toename van de populariteit van AVAX in de crypto wereld.

Zal de bull rally van AVAX doorgaan?

Tijdens onze analyse zagen we dat het handelsvolume van AVAX met 20% toenam terwijl de prijs aan bullish momentum won. Zo’n stijging in volume fungeert als een basis voor een bull rally. 

image
Bron: CFGI.io

Op het moment van schrijven bevond de greed and fear index van AVAX zich echter in een greed fase. Wanneer deze waarde dit niveau bereikt, wijst dit vaak op een verhoogde kans op een prijscorrectie.

Daarom controleerden we de dagelijkse grafiek van Avalanche om te zien of technische indicatoren een rally richting $30 suggereerden. De Bollinger Bands toonden aan dat AVAX erin geslaagd is om boven zijn 20 daags eenvoudig voortschrijdend gemiddelde (SMA) uit te breken. 

image
Bron: TradingView

De Chaikin Money Flow (CMF) registreerde een scherpe stijging. Bovendien vertoonde de MACD een bullish crossover. Deze indicatoren suggereerden dat AVAX mogelijk binnenkort $30 zou kunnen bereiken.

De Money Flow Index (MFI) was echter bearish, aangezien deze naar het zuiden bewoog. Hoewel marktindicatoren bullish waren, ontdekten we dat een substantieel aantal AVAX zal worden geliquideerd zodra de prijs $22 bereikt. Een stijging in liquidaties leidt vaak tot prijscorrecties.

image
Bron: Hyblock Capital

In het geval dat AVAX bearish wordt, kunnen investeerders verwachten dat de token op korte termijn zal dalen naar $20,40.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu