Blockchain Stories
Shiba Inu hoofdontwikkelaar Shytoshi Kusama vertrekt eind dit jaar
Altcoin Memecoin Nieuws

Shiba Inu hoofdontwikkelaar Shytoshi Kusama vertrekt eind dit jaar

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de wereld van blockchain en crypto zijn er altijd spannende ontwikkelingen gaande.

Een van de meest intrigerende is de aankondiging van Shytoshi Kusama en Kaal Dhairya, de hoofdontwikkelaars van Shiba Inu, om de volledige controle over het project aan de gemeenschap over te dragen.

Deze stap, gepland voor het einde van dit jaar, markeert een significante verschuiving naar gedecentraliseerd bestuur en heeft belangrijke implicaties voor de toekomst van Shiba Inu.

Overdracht van controle naar de gemeenschap

Tijdens een podcast onthulden Shytoshi Kusama en Kaal Dhairya hun plan om tegen het einde van dit jaar de controle over Shiba Inu aan de gemeenschap over te dragen.

Dit sluit aan bij de visie van oprichter Ryoshi, die streefde naar “echte decentralisatie.” Kusama benadrukte dat deze stap bedoeld is om de gemeenschap te versterken, niet om zich terug te trekken.

Dhairya voegde eraan toe dat zij ooit begonnen als gewone deelnemers die tokens kochten en nu Ryoshi’s visie voltooien. Deze overdracht is cruciaal. Het verandert niet alleen het bestuur van Shiba Inu, maar bevordert ook de technologische ontwikkeling.

De focus ligt op het benutten van de collectieve kennis en creativiteit van de gemeenschap om de adoptie van Web3 technologieën te stimuleren, wat een verschuiving van traditionele Web2 concepten betekent.

De reis van de ontwikkelaars

Kusama en Dhairya hebben altijd gekozen voor anonimiteit in hun werk voor Shiba Inu. Door gemaskerde verschijningen en stemvervormingen hebben ze hun identiteit geheim gehouden.

Dhairya beschouwt deze anonimiteit als een “superkracht” die hen in staat stelt om naadloos in de gemeenschap op te gaan en eerlijke feedback te ontvangen. Deze keuze onderstreept hun toewijding aan een community gedreven aanpak in plaats van individueel leiderschap.

Het verhaal van deze ontwikkelaars is inspirerend. Ze begonnen als gewone community leden en groeiden uit tot leiders van een crypto revolutie.

Hun filosofie en strategische keuzes hebben niet alleen bijgedragen aan het succes van Shiba Inu, maar ook het belang van de gemeenschap in de wereld van blockchain aangetoond.

De rol van de gemeenschap in Web3

Het concept van gedecentraliseerd bestuur is niet nieuw in de cryptowereld, maar Shiba Inu brengt het naar een hoger niveau. De gemeenschap zal verantwoordelijk zijn voor zowel het bestuur als de technologische voortgang van het project.

Dit biedt leden de mogelijkheid om unieke bijdragen te leveren die de koers en het succes van Shiba Inu bepalen. Een voorbeeld hiervan is open source software, waarbij de gemeenschap bijdraagt aan de ontwikkeling en verbetering.

Dit creëert een ecosysteem gedragen door de gebruikers zelf. Net zoals in een coöperatief spel waarin elke speler een rol vervult, met een gezamenlijk doel voor ogen, zal de Shiba Inu gemeenschap samenwerken om het project te laten groeien.

Kusama en Dhairya benadrukken dat de kracht van Shiba Inu in de gemeenschap ligt. Zoals Kusama zegt: Het genie van Shiba Inu is de kracht van de community.

siba inu grafiek 20 augustus
koersverloop Shiba Inu | Bron: TradingView

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu