Blockchain Stories
Vitalik Buterin verplaatst opnieuw grote hoeveelheid ETH
Altcoin Ethereum Nieuws

Vitalik Buterin verplaatst opnieuw grote hoeveelheid ETH

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Enkele dagen geleden schrijven wij over een grote transactie uitgevoerd door Vitalik Buterin. Bij die transactie verplaatste hij ongeveer 200 ETH naar Kraken. Een transactie waarbij in eerste instantie de nodige vraagtekens ontstonden, maar Buterin gaf al snel duidelijkheid. Het ging namelijk om een donatie aan het Animal Welfare Fund. Ook vandaag schrikt Buterin de cryptowereld weer op; hij heeft namelijk 400 ETH naar cryptomixer Railgun overgemaakt.

Transactie van meer dan $1 miljoen

De transactie die Buterin recent uitgevoerd heeft, vertegenwoordigt een waarde van meer dan $1 miljoen. Bij de transactie is namelijk 400 ETH verplaatst vanaf zijn eigen wallet naar Railgun. Dit is een bekende cryptomixer die de afgelopen tijd flink aan populariteit gewonnen heeft. Dat is vooral te danken aan het simpele feit dat Buterin zich regelmatig over Railgun uitgesproken heeft. Met deze recente transactie onderstreept Buterin dat hij geloof heeft in het Railgun-project. Daar zei hij zelf recent het volgende over: “Railgun gebruikt het privacy pools-protocol, wat het voor kwaadwillende veel moeilijker maakt om zich bij de pool aan te sluiten zonder de privacy van gebruikers in gevaar te brengen.”

Overigens is uit data van SpotOnChain gebleken dat dit niet de enige transactie geweest is. In de afgelopen 10 maanden heeft Buterin maar liefst 662 ETH naar Railgun verplaatst. Deze grote hoeveelheid Ethereum vertegenwoordigt een waarde van ongeveer $1,91 miljoen.

Wat doet Railgun precies?

Railgun is een relatief nieuw project dat gebruik maakt van het Privacy-Pool protocol. Dit is een protocol dat door Buterin zelf als een concept in een academisch uitgelegd en gedeeld is. Alleen al hieruit blijkt dat Buterin nauw betrokken is bij Railgun.

Op dit moment functioneert Railgun als het goedgekeurde Tornado Cash-protocol door de transacties van zijn gebruikers te helpen verdoezelen. Met dit protocol kunnen gebruikers cryptografische bewijzen maken om de legitieme oorsprong van hun fondsen te verifiëren. Belangrijk voordeel is dat de privacy behouden blijft. Door een dergelijk bewijs te genereren, kunnen kwaadwillende uit andere landen geen kwaad meer aanrichten.

Hoe moet deze transactie gezien worden?

Het is vooralsnog onduidelijk wat de exacte reden voor deze grote transactie is. Enerzijds zijn er experts die vermoeden dat dit om een donatie gaat, terwijl andere experts vermoeden dat het om een reclamestunt gaat. Feit is dat sinds de bemoeienis van Buterin het project van Railgun ontploft is.

Dankzij Buterins voortdurende gebruik is de populariteit van Railgun enorm toegenomen. Volgens het Dune Analytics-dashboard heeft het nu bijna 10.000 unieke gebruikers op de Ethereum-blockchain. Voor deze grote hoeveelheid gebruikers heeft Railgun voor meer dan $1,6 miljard aan transacties verwerkt.

Dit is dus niet de eerste transactie die recent door Buterin uitgevoerd is. Is hij zijn rijkdom aan het verdelen? Of wil hij bij meerdere projecten en goede doelen een wit voetje halen? De waarheid ligt ongetwijfeld ergens in het midden. Feit is wel dat de Ethereum koers momenteel relatief laag is. In de afgelopen maand daalde de koers immers met ruim 26%.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.

Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu