Blockchain Stories
Polygon migreert van MATIC naar POL: dit moeten investeerders weten
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Polygon migreert van MATIC naar POL: dit moeten investeerders weten

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Polygon, een van de meest prominente schaaloplossingen voor Ethereum, heeft een belangrijke update aangekondigd voor zijn netwerk. Hierin staat de overgang van MATIC naar POL centraal. Tijdens deze migratie, die gepland staat voor 4 september, zal MATIC worden vervangen door POL. Dit zal een cruciale rol spelen binnen het ecosysteem van Polygon, inclusief zijn functie binnen de structuur van AggLayer.

POL vervangt MATIC: Het nieuwe gas en staking token van Polygon

Met deze update zal POL de plaats innemen van MATIC als het belangrijkste gas en staking token binnen Polygon’s Proof of Stake (PoS) netwerk. Deze transitie is bedoeld om de capaciteiten van het netwerk verder te verbeteren en het voor te bereiden op toekomstige groei en uitbreidingen, aangezien Polygon zijn invloed in de blockchain wereld blijft uitbreiden.

MATIC houders die actief zijn op Ethereum, Polygon zkEVM en verschillende gecentraliseerde exchanges zullen moeten deelnemen aan de migratie naar POL. Het goede nieuws is dat de overgang naadloos zal verlopen, met een conversieratio van 1:1, waardoor de totale hoeveelheid tokens in omloop onveranderd blijft.

Dit proces is van vitaal belang voor diegenen die willen deelnemen aan staking en transactie activiteiten binnen het netwerk, dat in overeenstemming is met de voortschrijdende infrastructuur van het platform. Er wordt verwacht dat deze stap de efficiëntie en schaalbaarheid van de activiteiten van Polygon aanzienlijk zal verbeteren.

De rol van POL in de verdere ontwikkeling van de AggLayer

De introductie van POL gaat verder dan een simpele token swap. Het is een strategische zet om de AggLayer van Polygon te versterken. Dit is een belangrijk onderdeel van de schaaloplossingen die het netwerk biedt. De AggLayer is erop gericht een ecosysteem van netwerken te creëren. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de Polygon Chain Development Kit (CDK). Dit proces is ontworpen om de risico’s van centralisatie en beveiligingsproblemen, die vaak voorkomen bij gecentraliseerde bruggen, te minimaliseren.

Polygon heeft aangegeven dat POL een cruciale rol zal spelen binnen het multi-chain AggLayer ecosysteem, onder voorbehoud van goedkeuring door de community governance. Deze token zal fungeren als de drijvende kracht achter de aankomende Staking Hub van Polygon. Die zal volgend jaar worden gelanceerd.

Vooruitzichten voor de MATIC prijs

Op dit moment handelt MATIC rond de prijs van $0,41, een aanzienlijke daling van 59% sinds het begin van het jaar. Dit markeert een uitdagende periode voor de cryptocurrency. Echter, in juli 2024 brak MATIC door zijn langdurige neerwaartse trend en begon het tekenen van herstel te vertonen, wat het vertrouwen van investeerders heeft versterkt.

Technische analyses suggereren dat MATIC nog eens 20,90% zou kunnen stijgen, met een mogelijk doel van $0,50. Dit niveau heeft eerder, tussen juli 2023 en augustus 2024, gediend als een sterke ondersteuningszone.

Op de 4-uurs grafiek is een subtiele opwaartse trend zichtbaar in de MATIC-prijs. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicator geeft aan dat er een groeiend positief momentum is. Dit wijst op de mogelijkheid van verdere prijsstijgingen in de nabije toekomst. Of de migratie effect gaat hebben op de koers van de munt moet nog blijken.

polygon migreert van matic naar pol dit moeten investeerders weten
Bron: CoinGecko

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu