Blockchain Stories
Toncoin bullish kansen: Zal winstneming en distributie impact hebben?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Toncoin bullish kansen: Zal winstneming en distributie impact hebben?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Toncoin (Ticker: TON) ondervond afgelopen weekend weerstand bij de $6,80 zone, maar het bullish sentiment toonde veerkracht. 

image
Bron: TradingView

Op het moment van schrijven proberen de bulls een stijgende trend te vestigen, en de beschikbare gegevens suggereren dat ze hierin zouden kunnen slagen.

Technische indicatoren suggereren een bullish structuur

De dagelijkse grafiek toont een bullish structuur, ondanks de correctie naar $4,72 eerder in augustus. De On Balance Volume (OBV) is de afgelopen tien dagen gestegen, wat wijst op een sterke vraag. 

Bovendien liet de Relative Strength Index (RSI) zien dat het momentum op het punt staat om bullish te worden.

Sociale sentimenten kunnen verdere winsten voor TON stimuleren

Het doorbreken van de $6,80 weerstand op woensdag 14 augustus was cruciaal. Dit zorgde voor een bullish verschuiving in de dagelijkse marktstructuur en doorbrak het bereik waarin Toncoin sinds begin juni tot eind juli handelde. 

image
Bron: Santiment

Deze bullish structuurbreuk ging gepaard met sterke online betrokkenheid. Bovendien is het aantal actieve dagelijkse wallets sinds half juli langzaam gestegen, wat wijst op aanhoudende vraag en adoptie.

Is de recente distributiefase een voorbode van een bearish ommekeer?

Sinds 4 augustus is de gemiddelde houdperiode aan het dalen. Na de hertest van $4,26 is Toncoin de afgelopen tien dagen weer omhoog gegaan. Typisch duidt een stijgende prijs en een dalende gemiddelde houdperiode op winstneming. 

image
Bron: Santiment

De 30 daagse MVRV (Market Value to Realized Value) was ook positief, wat aangeeft dat deze winstneming nog kan doorgaan. De dalende gemiddelde hold leeftijd vertegenwoordigde een distributiefase, terwijl de MVRV nog geen koopsignaal gaf.

Hoewel dit zorgwekkend leek, is de inactieve circulatie de afgelopen dagen stabiel gebleven. Dit kan enige angst wegnemen dat TON zich in een distributiefase bevindt. Over het algemeen suggereerden de technische en on chain indicatoren dat de token meer ruimte heeft voor bullish groei.

Correlatie met Bitcoin en mogelijke risico’s

Gegevens van IntoTheBlock toonden een +0,75 correlatie over 30 dagen tussen TON en de prijsbewegingen van Bitcoin (Ticker: BTC). 

Het bullish sentiment moet daarom alert zijn op volatiliteit of een kortetermijn trendverschuiving in Bitcoin.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu