Blockchain Stories
MATIC staking daalt met 35% na 25% koersdaling 
Altcoin Nieuws Technische Analyse

MATIC staking daalt met 35% na 25% koersdaling 

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Polygon (Ticker: MATIC) heeft de afgelopen maanden een groot deel van zijn marktkapitalisatie verloren. 

Maar dat is nog niet alles, want de laatste gegevens onthullen dat het er in het staking ecosysteem ook niet goed uitziet. Gebeurt dit omdat investeerders het vertrouwen in de token verliezen?

Daling in staking van MATIC 

Polygonins, een populair X account dat updates deelt over het Polygon ecosysteem, postte onlangs een tweet waarin de toestand van het staking ecosysteem van de blockchain werd belicht. 

Volgens deze gegevens bereikte het totale aantal gestakete MATIC deze week 3,4 miljard, wat een daling van 35% betekent in vergelijking met de vorige week.

We controleerden de gegevens van Staking Rewards om een beter begrip te krijgen van MATIC staking. We ontdekten dat het aantal gestakete MATIC tot 3 juli steeg. 

Sindsdien zijn de cijfers echter begonnen te dalen, wat wijst op een afname van de interesse van investeerders.

Verliezen investeerders het vertrouwen in MATIC? 

Onze MATIC koersanalyse onthulde dat, net als bij staking, ook de prijs van MATIC met meer dan 25% is gedaald. Op het moment van schrijven werd MATIC verhandeld op $0,404 met een marktkapitalisatie van 3,76 miljard, waardoor het de 22e grootste cryptocurrency is. 

image
Bron: IntoTheBlock

Vanwege de enorme prijsdaling bleef slechts 2% van de MATIC holders in de winst, volgens de gegevens van IntoTheBlock.

We hebben vervolgens de on chain gegevens van MATIC geanalyseerd om het sentiment van investeerders rond de token beter te begrijpen. Uit onze analyse bleek dat het gewogen sentiment van de altcoin in de negatieve zone zat. 

Dit betekent dat het bearish sentiment rond de token dominant is gebleven in de markt. Na een piek nam ook het sociale volume af, wat wijst op een daling in populariteit.

image
Bron: Santiment

Positieve signalen? 

Bij nader inzien kwam er echter een ander verhaal naar voren. In de afgelopen 30 dagen is de MATIC voorraad op beurzen licht gedaald. Tegelijkertijd nam de voorraad buiten de beurzen toe. 

Dit suggereerde dat enkele investeerders overwogen MATIC te accumuleren. De voorraad in handen van top wallets nam ook marginaal toe, een teken dat whales koopdruk uitoefenden op de altcoin. Dit betekent ook dat sommigen verwachten dat de prijs van MATIC in de komende dagen zal stijgen.

image
Bron: Santiment

Daarom hebben we de dagelijkse grafiek van de token bekeken om te zien wat marktindicatoren suggereerden. De technische indicator MACD toonde een bullish crossover. 

De Chaikin Money Flow (CMF) van MATIC registreerde ook een stijging en bewoog richting de neutrale markering op het moment van schrijven. Beide indicatoren benadrukten dat er kansen waren voor MATIC om bullish momentum op de grafieken te krijgen.

Wat nu? 

Hoewel deze signalen positief zijn, kan het nog enige tijd duren voordat MATIC daadwerkelijk bullish wordt, aangezien de Relative Strength Index (RSI) nog zijwaarts beweegt.

image
Bron: TradingView

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu