Blockchain Stories
Bitcoin whale verwerft BTC ter waarde van $31 miljoen
Bitcoin Nieuws

Bitcoin whale verwerft BTC ter waarde van $31 miljoen

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Nu de crypto markt blijft worstelen, hebben whales hun aankoop activiteiten opgevoerd. 

Op 16 augustus heeft een nieuw aangemaakte wallet een grote hoeveelheid van 533 Bitcoin (Ticker: BTC) ter waarde van $31 miljoen opgenomen van Binance (Ticker: BNB), ‘s werelds grootste cryptocurrency exchange, op het prijsniveau van $58.188, volgens Spot On Chain.

Whales en hun interesse in Bitcoin

Deze transactie heeft veel aandacht getrokken binnen de crypto community. Terwijl de markt daalt, zien whales deze prijsdaling als een kans. Spot On Chain merkte ook op dat zes whales deze week samen een aanzienlijke 4.045 BTC en WBTC ter waarde van bijna $240 miljoen hebben vergaard van gecentraliseerde exchanges (CEX’en).

In de afgelopen 24 uur en de afgelopen zeven dagen zijn de BTC reserves op exchanges echter met respectievelijk 0,37% en 0,47% gedaald. 

Aan de andere kant is door de hoge volatiliteit het aantal actieve wallets in de afgelopen 24 uur met 27,5% gedaald, volgens de on chain analyse firma CryptoQuant.

Hoe presteert BTC?

Op het moment van schrijven werd Bitcoin verhandeld rond het niveau van $58.430, na de afgelopen 24 uur stabiel te zijn gebleven. Het handelsvolume is in dezelfde periode met 6% gestegen, wat wijst op een hogere participatie van investeerders. 

Bovendien is de Open Interest van BTC in de afgelopen 24 uur met 2% gestegen, wat duidt op toegenomen interesse onder handelaren in deze periode.

image
Bron: TradingView

Volgens onze technische analyse ziet BTC er bearish uit, aangezien het wordt verhandeld onder de 200 Exponential Moving Average (EMA) op een dagelijkse tijdschaal. 

Daarnaast heeft Bitcoin een neerwaartse doorbraak laten zien vanuit de consolidatiezone tussen $61.800 en $58.500. Na deze doorbraak is er een grote kans dat BTC binnenkort 6,5% kan dalen naar het niveau van $54.500.

Liquidatie niveaus en marktverwachtingen

Op het moment van schrijven lagen de twee belangrijkste liquidatie niveaus in de buurt van $56.850 aan de onderkant en $59.000 aan de bovenkant, volgens de on chain analysefirma Coinglass. 

image
Bron: Coinglass

Als het bearish sentiment aanhoudt en de prijs daalt naar het niveau van $56.850, zullen bijna $721 miljoen aan longposities worden geliquideerd. 

Als het sentiment verandert en de BTC prijs stijgt naar het niveau van $59.000, zullen bijna $581,3 miljoen aan shortposities worden geliquideerd.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu