Blockchain Stories
Zal Arbitrum snel $1 bereiken? ARB kan op deze manier stijgen
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Zal Arbitrum snel $1 bereiken? ARB kan op deze manier stijgen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt heeft een licht herstel laten zien na de recente crash van altcoins, die werd veroorzaakt door de daling van Bitcoin (Ticker: BTC) tot een week laagte onder de $57.000 op 15 augustus. 

Deze bearish stemming zorgde er ook voor dat Arbitrum (Ticker: ARB) een daling van 1,30% ervoer. ARB werd verhandeld op $0,545 op het moment van schrijven, nadat de token iets was hersteld van een daling tot een week laagte van $0,530 op 16 augustus te midden van hoge verkoopdruk.

RSI signalen en potentieel voor herstel

Op het moment van schrijven bevond de Stochastic Relative Strength Index (RSI) zich op 24, wat dicht bij het oversold niveau ligt. Een dergelijke lage Stochastic RSI duidt erop dat ARB zijn bodem nadert. 

De RSI maakte ook een hogere high, wat wijst op een potentiële omkering. Bovendien bewoog het zich boven de signaallijn, wat suggereert dat de dalende trend aan kracht verliest en er ruimte is voor verdere winsten.

image
Bron: TradingView

ARB heeft een vallend wig patroon gevormd op de vier uurs grafiek. Als de prijs boven de bovenste trendlijn breekt, zou dit een bullish trend kunnen bevestigen en de belangrijke weerstand op $0,590 testen. Dit zou ARB mogelijk kunnen helpen om in de komende dagen de $1 te bereiken.

De rol van volumes en staking voor ARB’s stijging

Het doorbreken van dit patroon hangt echter grotendeels af van de koop volumes. De negatieve Volume Oscillator roept zorgen op over de kracht van een mogelijke uitbraak. 

Zelfs als ARB uit de vallende wig breekt, kan het moeilijk zijn om de winsten vast te houden als de markt inactief blijft.

Een van de factoren die een actieve markt rond ARB en een aanhoudende stijgende trend zou kunnen veroorzaken, is de lancering van staking op het Ethereum (Ticker: ETH) layer 2 netwerk. 

De Arbitrum DAO heeft een voorstel aangenomen om staking op het netwerk te lanceren. Het voorstel, genaamd “Unlock ARB Utility and Align Governance,” kreeg 91% goedkeuring van de community. Dit zou de bruikbaarheid van ARB binnen het Arbitrum ecosysteem aanzienlijk vergroten.

image
Bron: Santiment

Toekomstperspectief voor ARB

Arbitrum is het grootste layer 2 netwerk, met een Total Value Locked (TVL) van $14 miljard volgens gegevens van L2Beat. Dit TVL is meer dan twee keer zo groot als dat van het op één na grootste layer 2, Base. 

Bovendien laat data van Santiment zien dat de ontwikkelingsactiviteit aanzienlijk is toegenomen, met het hoogste niveau sinds begin augustus. Historische gegevens tonen aan dat dergelijke toenames vaak samenvallen met prijsstijgingen.

Hoewel het Arbitrum netwerk de layer 2 sector domineert, heeft ARB ondermaats gepresteerd. Het DAO voorstel stelde dat minder dan 1% van de tokens binnen het ecosysteem wordt gebruikt. 

Het gebrek aan bruikbaarheid heeft ervoor gezorgd dat 98% van de ARB holders verlies lijdt op het moment van schrijven, volgens gegevens van IntoTheBlock.

image
Bron: IntoTheBlock

De vraag blijft of ARB in staat zal zijn om de $1 te bereiken, maar het creëren van meer utility binnen het ecosysteem door staking zou de katalysator kunnen zijn die nodig is voor een opwaartse beweging.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu