Blockchain Stories
Cardano vecht terug: Hoe AI ADA kan laten stijgen
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Cardano vecht terug: Hoe AI ADA kan laten stijgen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen maanden heeft Cardano (Ticker: ADA) te maken gehad met kritiek, waarbij sommigen de munt bestempelen als ‘dood’ vanwege de recente prijstrends. 

Ondanks dit negatieve sentiment blijft ADA echter een van de belangrijkste digitale activa. Bovendien zou het potentieel in de kunstmatige intelligentie (AI) ruimte kunnen dienen als een bullish katalysator, wat een veelbelovende toekomst biedt die de huidige scepsis kan weerleggen.

Cardano bestempeld als ‘dode’ munt

Het verhaal dat Cardano een ‘dode’ munt zou zijn, is grotendeels ontstaan door de uitdagende prijs trend van de afgelopen jaren. Analyse toont aan dat, hoewel Cardano de afgelopen maanden enkele prijspieken heeft gekend, het consistent moeite heeft gehad om door te breken in de $1 prijsklasse. 

Daarnaast heeft ADA soms niet kunnen profiteren van bredere markttrends en reageerde het lauwtjes op macro economische gebeurtenissen die doorgaans invloed hebben op andere activa.

Ondanks deze uitdagingen blijft Cardano echter een van de top tien digitale activa. Volgens onze ADA koers stond ADA op het moment van schrijven op de tiende plaats, met een marktkapitalisatie van meer dan $12 miljard.

Hoskinson’s AI toespraak wekt interesse

Cardano’s betrokkenheid in de sector van kunstmatige intelligentie (AI) kan een optimistisch vooruitzicht bieden voor investeerders. Tijdens een recent AI congres besprak Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, de convergentie van blockchain technologie en AI, waarbij hij de potentiële rol van ADA in deze groeiende sector benadrukte. 

Deze discussie heeft de interesse gewekt in hoe ADA zou kunnen integreren met AI, wat mogelijk het vertrouwen van investeerders in de toekomstige groei en relevantie van ADA kan vergroten.

Het groeiende enthousiasme voor AI gerelateerde activa versterkt het positieve sentiment rondom Cardano’s intrede in de AI ruimte. Recente ontwikkelingen hebben aangetoond dat activa zoals ICP en Worldcoin vaak positieve prijsbewegingen ervaren in reactie op vooruitgang binnen de AI sector. 

Het integreren van AI mogelijkheden zou een onderscheidende dimensie kunnen toevoegen aan de ADA token.

Cardano toont positieve beweging

Op het moment van schrijven noteerde ADA een koers van $0,3225, wat een positieve beweging weerspiegelt met een winst van meer dan 2,62%. Ook bevond de Relative Strength Index (RSI) zich rond de 42, wat wijst op een neutrale zone, maar dichter bij het oversold gebied. 

Daarnaast stond de Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicator op 0,0000, met de signaallijn iets onder -0,0179.

image
Bron: TradingView

Het MACD histogram toonde een mix van rode en groene balken, wat duidt op afnemend momentum. De combinatie van de RSI en MACD suggereert dat de verkoopdruk zou kunnen verzwakken. De trend wijst op een potentiële prijs omslag als ADA boven het 50 daags voortschrijdend gemiddelde (MA) kan breken.

ADA’s Funding Rate fluctueert

Een analyse van Cardano’s Funding Rate op Coinglass toonde aan dat ADA, ondanks het ‘dode munt’ verhaal, overwegend een positieve trend heeft behouden. 

image
Bron: Coinglass

De Funding Rate is echter recentelijk gaan fluctueren tussen positieve en negatieve zones. Op het moment van schrijven stond deze op ongeveer -0,008%. 

Deze trend suggereert dat verkopers de markt domineren, wat wijst op een overheersende weddenschap op een prijsdaling van ADA.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu