Blockchain Stories
Blockchain expert ZachXBT onthult Noord Korea geheime crypto imperium
Nieuws Regulatie

Blockchain expert ZachXBT onthult Noord Korea geheime crypto imperium

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In een recent onderzoek heeft blockchain analist ZachXBT een goed gecoördineerd netwerk van Noord Koreaanse ontwikkelaars blootgelegd. 

Deze ontwikkelaars, actief in de crypto wereld, worden verdacht van het maandelijks verdienen van $300.000 tot $500.000.

Noord Koreaanse cryptoscam onthuld

Volgens zijn bevindingen, gedeeld op 15 augustus, wordt dit netwerk waarschijnlijk gerund door een enkele entiteit in Azië, mogelijk Noord Korea. De groep bestaat uit 21 ontwikkelaars die werken aan meer dan 25 crypto projecten, wat wijst op een aanzienlijke verborgen invloed in de wereldwijde crypto industrie. 

ZachXBT gaf verdere inzichten en zei:

Onbewust hebben meerdere teams IT werkers uit Noord Korea ingehuurd als ontwikkelaars die valse identiteiten gebruikten. Ik ontdekte vervolgens meer dan 25 crypto projecten met gerelateerde ontwikkelaars die actief zijn sinds juni 2024.

Het proces achter de fraude

ZachXBT bevestigde dat het witwas schema $1,3 miljoen naar een gestolen wallet verplaatste, van Solana (Ticker: SOL) naar Ethereum (Ticker: ETH) bridge, 50,2 ETH stortte in Tornado Cash, en vervolgens 16,5 ETH naar twee exchanges verplaatste. 

image
Bron: ZachtXBT

Door verschillende betalings wallets te traceren die door de 21 ontwikkelaars werden gebruikt, identificeerde ZachXBT een cluster van recente transacties ter waarde van ongeveer $375.000 in de afgelopen maand, wat een geavanceerd netwerk van financiële manoeuvres onthult.

image
Bron: ZachtXBT

Wie waren erbij betrokken?

Voor degenen die het niet weten: Voor deze recente transacties stortte iemand $5,5 miljoen in een exchange wallet. Dit adres ontving betalingen voor Noord Koreaanse IT werkers van juli 2023 tot 2024. 

Het onderzoek onthulde connecties met Sim Hyon Sop, een individu dat momenteel gesanctioneerd is door het Office of Foreign Assets Control (OFAC). Daarnaast waren verschillende betalings wallets die verbonden zijn met deze ontwikkelaars ook gelinkt aan Sang Man Kim, een door de VS gesanctioneerde figuur die betrokken is bij Noord Koreaanse cyberactiviteiten. 

Kim wordt verdacht van het beheren van Noord Koreaanse cyber fondsen en het faciliteren van IT verkoop aan Noord Koreaanse teams in China en Rusland. Bovendien rekruteerden plaatsingsbureaus enkele geïdentificeerde ontwikkelaars, die soms elkaar voor functies aanbevelen.

Een aantal ervaren teams hebben deze ontwikkelaars ingehuurd, dus het is niet eerlijk om hen alleen de schuld te geven.

En er is meer…

De zaak nam een vreemde wending toen Naoki Murano, een Noord Koreaanse IT werker die in het onderzoek van ZachXBT werd geïdentificeerd, abrupt de chat verliet en zijn GitHub account verwijderde in reactie op de onthulling. 

Murano’s snelle reactie suggereert dat hij vreesde gelinkt te worden aan het netwerk en zijn digitale sporen wilde uitwissen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu