Blockchain Stories
Zal AAVE stijgen naar $120? Let dan op deze waarde
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Zal AAVE stijgen naar $120? Let dan op deze waarde

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De prijs van Aave (Ticker: AAVE) is in de afgelopen 24 uur met ongeveer 7% gestegen, terwijl het handelsvolume bijna verdubbelde tot $220 miljoen, een toename van 93%, wat wijst op hoge interactie tussen kopers en verkopers. 

Deze stijging in marktdynamiek kan worden gekoppeld aan het feit dat AAVE onlangs een nieuw historisch hoogtepunt bereikte in wekelijkse DeFi leningen, zoals aangekondigd door oprichter Stani Kulechov.

Is een prijstarget van $120 haalbaar voor AAVE?

In de komende dagen staat AAVE mogelijk voor een aanzienlijke prijsstijging, aangejaagd door de Moving Average Convergence and Divergence (MACD). De MACD, die trends identificeert door de relatie tussen twee voortschrijdende gemiddelden, geeft een bullish signaal wanneer de MACD lijn (blauw) boven de signaallijn (oranje) kruist. 

Dit scenario speelt zich momenteel af bij AAVE, aangezien de MACD lijn boven de signaallijn is gekruist, wat suggereert dat de bulls klaar staan om de prijs verder op te drijven.

De rally zou AAVE mogelijk naar de weerstandszone van $111,85 kunnen brengen in de nabije toekomst. Als het bullish momentum aanhoudt, zou AAVE zelfs kunnen klimmen naar $120, een doel dat wordt aangegeven door de Fibonacci retracementlijn en ook een prijspunt dat voor het laatst werd bereikt in april 2024. 

image
Bron: TradingView

Mocht dit niveau niet standhouden, dan zou AAVE mogelijk steun kunnen vinden rond $102, waar aanzienlijke kooporders klaarstaan.

image
Bron: TradingView

Retail traders plaatsen aankooporders

Retail traders worden steeds bullish en plaatsen aankooporders in afwachting van een hogere AAVE prijs, wat wordt ondersteund door een stijging van 43% in Open Interest tot $94 miljoen op Coinglass. 

image
Bron: Coinglass

Deze toename in Open Interest suggereert dat retail traders nieuw of extra kapitaal in de markt injecteren.

Meer bullish signalen

De Parabolic SAR en Directional Movement Index (DMI) versterken de bullish vooruitzichten voor AAVE. De Parabolic SAR, die een koopsignaal genereert wanneer stippen onder de prijsbalken verschijnen, werd bij AAVE waargenomen op het moment van schrijven. 

Bovendien toonde de DMI bij AAVE een bullish trend, aangezien de Positive Directional Indicator (+DI) (blauwe lijn) de Negative Directional Indicator (DI) (oranje lijn) overtrof.

image
Bron: TradingView

Deze setup duidt op sterk opwaarts prijs momentum, wat een overtuigende koopkans signaleert. Tenzij er een verschuiving plaatsvindt in deze bullish indicatoren, zal AAVE waarschijnlijk nieuwe hoogten bereiken rond $110 en mogelijk zelfs $120.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu