Blockchain Stories
Grote crash op komst? Waarom ETH kan dalen tot $1650
Altcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Grote crash op komst? Waarom ETH kan dalen tot $1650

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De positieve Amerikaanse Consumentenprijsindex (CPI) gegevens die op 14 augustus werden vrijgegeven, bleken een ‘sell the news’ evenement te zijn, waardoor de meeste cryptovaluta in het rood kwamen te staan. 

De grootste altcoin, Ethereum (Ticker: ETH), is in de afgelopen 24 uur licht gedaald met bijna 5% en handelt op het moment van schrijven rond $2.544.

Analist Peter Brandt gelooft dat ETH voor verdere tegenwind staat nadat het op 4 augustus een vijf maanden durend rechthoek patroon had voltooid. De prijs van ETH bleef vijf maanden binnen een range voordat een bearish uitbraak plaatsvond en een belangrijke weerstand vormde op $2.930.

ETH probeerde op 14 augustus boven deze weerstand uit te breken, maar slaagde daar niet in. Het stijgende wig patroon op de intraday grafiek toonde ook een verzwakkend momentum en een mogelijke bearish ommekeer. 

Met deze bearish indicatoren in het spel voorspelde Brandt een daling naar $1.650. De analist heeft sindsdien een shortpositie ingenomen met dit doel. Hij voegde eraan toe dat de bearish these ongeldig zal zijn als ETH boven $2.960 stijgt.

Grote daling voor Ethereum?

Technische indicatoren wijzen op een kortetermijn bearish thesis rond ETH. De Chaikin Money Flow (CMF) stond op -0,09, wat duidt op verkoopdruk. De CMF bleef ook vlak, wat wijst op een gebrek aan marktrust in ETH en terughoudendheid bij kopers om nieuwe posities te openen.

De Bollinger Bands zijn wijder geworden, wat wijst op toenemende volatiliteit tijdens de dalende trend. De prijs is in de afgelopen dag van de bovenste band naar de onderste band gedaald, wat deze scherpe bearish ommekeer benadrukt.

image
Bron: TradingView

Ethereum hield een cruciaal supportniveau vast op $2.610. Als dit niveau niet standhoudt, zou de koers kunnen dalen naar het 1.618 Fibonacci niveau. Niveaus tussen $2.614 en $2.800 zijn cruciaal, aangezien veel adressen die op deze prijzen hebben gekocht, momenteel “At the Money” zijn. 

Een daling onder deze niveaus kan extra verkoopdruk veroorzaken als handelaren ervoor kiezen om te verkopen en hun verliezen te minimaliseren.

image
Bron: IntoTheBlock

Een verdere blik op de futuresmarkt laat zien dat handelaren tegen ETH wedden. De Long/Short ratio stond op 0,90 op het moment van schrijven, wat suggereert dat meer handelaren short posities innemen en longposities verlaten.

image
Bron: Coinglass

Een ander signaal dat futures handelaren minder overtuigd zijn van de prijs van ETH, is de 3% daling in Open Interest (OI). Volgens Coinglass gegevens is de OI gestaag gedaald van meer dan $14 miljard aan het begin van de maand naar de huidige $10 miljard.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu