Blockchain Stories
Slechts 6% Bitcoin nog te minen: Wat betekent dit voor BTC?
Bitcoin Mining Nieuws

Slechts 6% Bitcoin nog te minen: Wat betekent dit voor BTC?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De recente interesse van wereldwijde regeringen en grote financiële bedrijven heeft de crypto markt een boost gegeven, vooral Bitcoin (Ticker: BTC). 

Na het halvering evenement in april 2024 is de Bitcoin voorraad verminderd, waardoor er nog slechts 6% van de totale voorraad over is om te minen, zoals Bitcoin News op X (voorheen Twitter) meldde. 

Analisten voorspellen dat tegen 2030 minder dan 1% van Bitcoin beschikbaar zal zijn voor mining. Deze toenemende schaarste zal naar verwachting de prijs van Bitcoin verder opdrijven naarmate de vraag toeneemt.

Daarnaast heeft de Amerikaanse overheid onlangs 10.000 BTC ($540 miljoen) overgedragen aan Coinbase, bovenop de 15.999 BTC ($966,5 miljoen) die dit jaar al zijn gestort tegen een gemiddelde prijs van $60.410. 

image
Bron: Spot On Chain

De overheid bezit nog steeds ongeveer 203.600 BTC, ter waarde van $11,9 miljard. Deze activiteit zal waarschijnlijk de prijs van Bitcoin beïnvloeden en mogelijk hoger drijven.

BTC longs/shorts delta

Bitcoin vond recent zijn eerste ondersteuningsniveau na een korte markt inzinking die leidde tot een aanzienlijke uitverkoop van longposities, wat wijst op een bearish trend. 

image
Bron: CryptoQuant

Na het afnemen van de liquidaties begon de prijs van Bitcoin te herstellen en is deze nu gepositioneerd voor verdere winsten.

Bitcoin heatmap toont compressie

De heatmap van Bitcoin toonde een compressie binnen een krap bereik van $58.000 tot $61.000 op het moment van schrijven, terwijl de negatieve funding rates een toename van short interesse door retail handelaren lieten zien, wat een teken van ommekeer kan zijn. Deze consolidatie suggereert een potentiële uitbraak, vooral nu de markt Q4 van 2024 nadert.

image
Bron: Coinglass

Gemiddelde wekelijkse ELR laat afname in marktrisico zien

De gemiddelde wekelijkse Estimated Leverage Ratio (ELR), die de verhouding meet tussen open interest en exchange reserves, is met 1,5% gedaald. 

image
Bron: CryptoQuant

Deze daling suggereert dat het marktrisico afneemt of dat handelaren voorzichtiger worden, wat aangeeft dat BTC klaar is om te stijgen.

Herhaalt Bitcoin de actie van 2016?

Midden 2016 steeg Bitcoin voorafgaand aan halvering evenementen, maar daalde daarna scherp, wat leidde tot voorspellingen van een bearmarkt. Bitcoin keerde zijn koers aan het einde van Q3 om, wat leidde tot een sterke stijgende trend. 

image
Bron: TradingView

Dit patroon lijkt zich te herhalen op het moment van schrijven, en er wordt verwacht dat Bitcoin opnieuw zal stijgen wanneer de liquiditeit toeneemt in laat Q3 of vroeg Q4 2024.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu