Blockchain Stories
XRP zakt met $3 miljard: Wat gebeurde er met het handelsvolume?
Altcoin Nieuws Ripple

XRP zakt met $3 miljard: Wat gebeurde er met het handelsvolume?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen weken is er veel te doen geweest rond XRP, een van de meest populaire cryptocurrencies. De oorzaak? Een aanzienlijke daling in het handelsvolume. Waar XRP eerder in de maand nog indrukwekkende volumes bereikte, is dit nu drastisch gedaald tot ongeveer 254 miljoen dollar. Deze verandering roept vragen op over de liquiditeit van XRP en de bredere impact op de cryptomarkt.

De daling in handelsvolume

Een scherpe daling in het handelsvolume is meer dan alleen een cijfer, het heeft directe gevolgen voor de liquiditeit van XRP. Liquiditeit is cruciaal voor een soepele handelsvoering en voor het behoud van stabiele prijzen.

Vergelijk het met een drukke markt vol vraag en aanbod: als deze markt leegloopt en het aanbod beperkt is, wordt het steeds moeilijker om te kopen of verkopen. Dit verhoogt de onzekerheid en leidt tot meer prijsvolatiliteit.

Voor XRP kan een lager handelsvolume betekenen dat grote transacties lastiger zijn uit te voeren zonder de prijs te beïnvloeden, wat zowel institutionele als particuliere beleggers kan afschrikken om in XRP te investeren. Hoe lager het volume, hoe groter de kans op prijsschommelingen en moeilijkheden bij transacties.

Gevolgen voor beleggers en prijsbewegingen

Met het afnemende handelsvolume worden ook technische indicatoren beïnvloed. Een belangrijk voorbeeld hiervan is de gouden kruis indicator, een technisch signaal dat wijst op een mogelijke opwaartse trend wanneer het 50 daags voortschrijdend gemiddelde het 200 daags voortschrijdend gemiddelde kruist.

Gezien het huidige lage volume lijkt de kans op een gouden kruis voor XRP echter klein, wat kan leiden tot verdere neerwaartse druk op de prijs, die momenteel rond de $0,57 ligt.

xrp usd grafiek 15augustus
XRP/USDT Grafiek Bron: TradingView

Het belang van handelsvolume en liquiditeit

Voldoende handelsvolume en liquiditeit zijn essentieel voor het creëren van stabiele prijspatronen. Ze zorgen ervoor dat prijzen gelijkmatig bewegen en prijsschommelingen worden beperkt. Wanneer het volume laag is, zoals nu bij XRP, kunnen deze patronen zich moeilijk vormen, waardoor de munt kwetsbaar wordt voor verdere prijsdalingen.

Het belang van liquiditeit kan worden vergeleken met een bruisende markt. Als er weinig kopers zijn en het aanbod beperkt, wordt de handel en prijsstabiliteit een uitdaging. Op dezelfde manier leidt een gebrek aan liquiditeit op de cryptomarkt tot grotere prijsschommelingen en obstakels bij het handelen.

Hoewel de situatie rondom XRP zorgwekkend is, biedt het ook een kans om het belang van handelsvolume en liquiditeit binnen de cryptowereld beter te begrijpen. Door hier actief op in te spelen, kunnen beleggers zich beter voorbereiden op toekomstige marktveranderingen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu