Blockchain Stories
Opnieuw investeert een groot bedrijf in Bitcoin
Bitcoin Nieuws

Opnieuw investeert een groot bedrijf in Bitcoin

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de afgelopen maanden schreven wij regelmatig over MicroStrategy en Metaplanet. Deze twee bedrijven hanteren namelijk een unieke bedrijfsstrategie; de bedrijven halen geld op en investeren dit geld vervolgens in Bitcoin. Dit is voor hen een lucratief verdienmodel geworden én bewijst dat deze bedrijven een groot geloof in de toekomst van Bitcoin hebben. Dat geldt ook voor Marathon Digital Holdings. Dit is namelijk het volgende grote bedrijf dat fors investeert in Bitcoin.

Wat is Marathon Digital Holdings?

Als je al langere tijd actief in de cryptowereld bent, komt de naam van dit bedrijf je mogelijk bekend voor. Marathon Digital Holdings is namelijk één van de grotere bitcoin miners. Dit bedrijf is elke dag bezig met BTC en heeft er enige tijd geleden voor gekozen om zelf ook in Bitcoin te investeren. De meest recente investering, op 12 augustus gedaan, is de nieuwste toevoeging aan hun toch al forse Bitcoin portfolio.

De werkwijze van Marathon lijkt veel op de werkwijze van MicroStrategy en Metaplanet. Net zoals die bedrijven heeft Marathon namelijk ook converteerbare obligaties uitgegeven. Het doel van het bedrijf was om een bedrag van $250 miljoen op te halen, maar al snel bleek dat er een grotere vraag was. Marathon Digital Holdings besloot daarom om de deal op te schalen naar $300 miljoen. In een korte tijd wist dit bedrijf $300 miljoen binnen te halen, waarmee het bedrijf een grote hoeveelheid Bitcoin in kon kopen.

Grote Bitcoin houder

Door de jaren heen is Marathon Digital Holdings tot een grote Bitcoin houder uitgegroeid. Op 12 augustus deed het bedrijf een investering van $249 miljoen, waarmee het bedrijf 4.144 BTC wist te kopen.

In juli kocht Marathon ook al voor $100 miljoen aan Bitcoin. Ook in de maanden daarvoor heeft het bedrijf regelmatig investeringen gedaan. Dit uit zich momenteel in een wallet met meer dan 25.000 BTC. Deze grote hoeveelheid Bitcoin vertegenwoordigt een waarde van ongeveer $1,5 miljard. Deze bedragen maken des te meer duidelijk dat Marathon Holdings Digital een grote speler in de Bitcoin markt is. Niet alleen op het gebied van mining, maar ook op het gebied van investeringen.

Strategie van Marathon Digital Holdings

Zoals hierboven al aangegeven; Marathon heeft deze strategie enigszins afgekeken. Ook andere bedrijven, zoals MicroStrategy, hanteren dezelfde strategie. Ze geven obligaties uit, waarmee ze flink wat geld binnenslepen. Dit geld wordt vervolgens gebruikt voor het investeren in Bitcoin.

Op deze manier bouwt ook Marathon Digital Holdings een flinke reserve op. In de vorm van Bitcoin welteverstaan, waardoor de bedrijfsreserve een stuk minder gevoelig voor inflatie is. Tevens is het bedrijf hierdoor optimaal in staat om te profiteren van potentiële koersstijgingen van Bitcoin.

Uiteraard bestaat de kans dat de Bitcoin koers niet meer verder stijgt. In dat geval moet Marathon met een bepaald verlies genoegen nemen. Maar, zoals elk ander bedrijf loopt ook Marathon Digital Holdings een bepaald risico. Dit bedrijf kiest ervoor om dit risico deels in Bitcoin te stoppen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu