Blockchain Stories
Mt. Gox verplaatst $2 miljard aan Bitcoin: hoeveel blijft er over?
Bitcoin Nieuws

Mt. Gox verplaatst $2 miljard aan Bitcoin: hoeveel blijft er over?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Mt. Gox: een naam die bij elke cryptohandelaar herinneringen oproept aan rumoerige tijden. Jaren later staat het voormalige cryptobeurs opnieuw in de schijnwerpers vanwege de terugbetaling van een enorme hoeveelheid Bitcoin aan schuldeisers. Deze gebeurtenis heeft de hele cryptomarkt in zijn greep en werpt belangrijke vragen op over de toekomst van Bitcoin.

Hoe zullen deze terugbetalingen de prijs van Bitcoin beïnvloeden? Wat betekent dit voor de stabiliteit van de markt?

Mt. Gox $2 miljard BTC beweging: wat betekent dit?

Onlangs heeft Mt. Gox maar liefst $2 miljard aan Bitcoin verplaatst, wat vragen oproept over de hoeveelheid BTC die ze nog bezitten. Volgens gegevens van Arkham Intelligence heeft een wallet, gelinkt aan de beurs Bitgo, testtransacties uitgevoerd.

Dit is opmerkelijk, aangezien Bitgo mogelijk de Bitcoins voorbereidt voor uitbetaling aan schuldeisers. Het lijkt erop dat dit proces al is gestart, met sommige gebruikers die melden dat ze BTC al hebben ontvangen in hun Bitgo account. De markt reageert nerveus op deze ontwikkelingen, vooral gezien eerdere prijsschommelingen als gevolg van uitbetalingen.

Impact van terugbetalingen op de prijsactie van Bitcoin

De terugbetalingen van Mt. Gox hebben een merkbare invloed gehad op de prijs van Bitcoin. Na een dip naar $54.000 vorige maand ontstond er paniek dat schuldeisers hun BTC zouden verkopen zodra ze deze ontvangen. Dit zou extra verkoopdruk op Bitcoin kunnen uitoefenen.

Echter, analyses van Cryptoquant suggereren dat veel schuldeisers hun munten niet onmiddellijk verkopen, maar deze verplaatsen naar koude wallets, wat de prijsschommelingen enigszins stabiliseert. Toch blijft er een aanzienlijke hoeveelheid van 46.164 BTC in het bezit van Mt. Gox, wat toekomstige marktbewegingen onvoorspelbaar maakt.

Vooruitzichten: wat kunnen beleggers verwachten?

Bitcoin beweegt zijwaarts terwijl investeerders wachten op het inflatierapport van de VS. Een positieve uitkomst hiervan zou de Federal Reserve kunnen aanmoedigen om de rente te verlagen, wat het vertrouwen in risicovolle activa zoals Bitcoin zou versterken.

Als de trend van schuldeisers die hun Bitcoin vasthouden aanhoudt, kan dit stabiliteit in de markt creëren. Beleggers doen er goed aan om de ontwikkelingen rondom Mt. Gox nauwlettend te volgen, aangezien deze een aanzienlijke impact kunnen hebben op de toekomstige prijsbewegingen van Bitcoin.

Stel je de cryptomarkt voor als een vijver waarin je stenen gooit (de terugbetalingen). Elke steen veroorzaakt rimpelingen (marktvolatiliteit) die andere stenen beïnvloeden. Hoe groter de steen, hoe groter de impact. Daarom is het cruciaal om je strategie aan te passen aan de veranderende omstandigheden.

Terwijl Bitcoin wacht op belangrijke economische rapporten, blijven de bewegingen van Mt. Gox een onzekere factor in de cryptowereld.

mt gox bitcoin beweging impact
Koers van Bitcoin op 15 augustus. Bron: TradingView

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu