Blockchain Stories
Polygon naar $50? MATIC moet eerst aan deze voorwaarde voldoen
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Polygon naar $50? MATIC moet eerst aan deze voorwaarde voldoen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Terwijl meerdere cryptovaluta vorige week een bullish trend lieten zien, bleven de Polygon (Ticker: MATIC) bulls aan de zijlijn. 

Als MATIC aan een belangrijke voorwaarde kan voldoen, zou de token de komende dagen een aanzienlijke prijsstijging kunnen laten zien, waardoor het mogelijk weer een plek in de top 20 van grootste cryptovaluta kan bemachtigen. 

Laten we hieronder eens nader analyseren wat MATIC in petto heeft.

Polygon investeerders lijden verlies

Uit onze MATIC koersgegevens blijkt dat de prijs van MATIC de afgelopen zeven dagen slechts minimaal is gestegen. Een vergelijkbare trend werd ook op de 24 uurs grafiek waargenomen. 

Op het moment van schrijven wordt MATIC verhandeld voor $0,422 met een marktkapitalisatie van iets meer dan $4 miljard, wat het de 21e grootste crypto maakt.

Door de enorme prijsdaling over meerdere maanden stond slechts 2% van de MATIC holders in de winst, volgens gegevens van IntoTheBlock.

Dit had ook een negatieve invloed op de sociale metrics van Polygon, aangezien het gewogen sentiment in de negatieve zone belandde, wat suggereert dat het bearish sentiment rond de token toenam. Toch piekte het sociale volume van MATIC één keer afgelopen week.

image
Bron: Santiment

Kansen op een MATIC bull rally?

Ali, een populaire crypto analist, plaatste onlangs een tweet waarin hij hintte op een mogelijke bull rally voor MATIC. Als dat gebeurt, zouden investeerders kunnen zien dat de token de $50 bereikt, wat het mogelijk maakt om opnieuw een plek in de top 20 van cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie te veroveren. 

Deze bull rally zal echter alleen plaatsvinden als Polygon erin slaagt om deze week boven de $0,30 af te sluiten.

Wat te verwachten van MATIC?

We onderzochten vervolgens de on chain data van de token om de kansen te beoordelen dat MATIC boven de $0,30 sluit. 

We ontdekten dat het handelsvolume van MATIC de afgelopen week was gedaald. Een daling van deze metric suggereert doorgaans dat er kansen zijn voor een verandering in de huidige prijs trend. Een ander bullish signaal was de MVRV ratio, die de afgelopen zeven dagen verbeterde.

image
Bron: Santiment

Desondanks nam de aanvoer op beurzen licht toe in de afgelopen dagen, wat aangeeft dat de verkoopdruk hoog was. We bekeken vervolgens de dagelijkse grafiek van Polygon om te zien wat de marktindicatoren aangeven. 

image
Bron: TradingView

De MACD technische indicator toonde een bullish crossover. Ook de Chaikin Money Flow (CMF) registreerde een stijging, wat hint op een prijsstijging. Wel zagen we dat de Relative Strength Index (RSI) op het moment van schrijven een waarde van 40 aangaf, wat bearish is.

image
Bron: Hyblock Capital

Als er een bull rally plaatsvindt, zou de prijs van Polygon in een paar dagen $0,44 kunnen bereiken, wat het mogelijk maakt om op weg te gaan naar $50 in de komende maanden. Als de bears echter de markt domineren, kan MATIC dalen naar $0,38. In beide gevallen lijkt het waarschijnlijk dat de token boven de $0,30 sluit.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu