Blockchain Stories
Crypto exchange oprichter Canada schuldig aan diefstal van 9,5 miljoen
Crypto Exchange Nieuws

Crypto exchange oprichter Canada schuldig aan diefstal van 9,5 miljoen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de wereld van cryptocurrency zijn er talloze kansen, maar ook aanzienlijke risico’s. Recentelijk kwam het Canadese platform ezBtc in opspraak vanwege vermeende verduistering van gebruikersfondsen ter waarde van 9,5 miljoen dollar.

Deze gebeurtenis benadrukt de dringende noodzaak voor meer transparantie en regulering in de crypto industrie, vooral voor nieuwkomers en investeerders die hun eerste stappen zetten.

De zaak EzBtc: inzicht en ontwikkelingen

EzBtc profileerde zich als een veilige crypto exchange en beloofde gebruikers een aantrekkelijke rente van 9% op hun crypto investeringen. Dit leek op de traditionele bankspaarrekening, maar in tegenstelling tot banken bood ezBtc geen enkele bescherming voor het geïnvesteerde kapitaal.

Tussen 2016 en 2019 stortten klanten in totaal 2.300 Bitcoin en meer dan 600 Ethereum op het platform, in de hoop op stabiele groei. Echter, in september 2019 ging de exchange offline en werd deze later in 2022 opgeheven.

David Smillie, de oprichter van ezBtc, werd al snel het middelpunt van een grootschalige fraudezaak. Volgens de British Columbia Securities Commission gebruikte hij de ingelegde crypto voor persoonlijke doeleinden, waaronder gokken op online platforms.

Dit resulteerde in aanzienlijke verliezen voor investeerders die hun activa niet konden opnemen. Het feit dat Smillie persoonlijk betrokken was bij klantcommunicatie via verschillende kanalen, versterkte het vertrouwen van klanten, maar bleek uiteindelijk misleidend te zijn.

Gevolgen van crypto fraude: wat u moet weten

De fraude van ezBtc en Smillie had een verwoestende impact op de getroffen investeerders. In totaal werden 935 Bitcoin en 159 Ethereum verduisterd, wat leidde tot aanzienlijke financiële schade. Een van de investeerders, die in 2017 595 Bitcoin had ingelegd, zag zijn tegoed dalen door onttrekkingen die door Smillie werden geblokkeerd met excuses over hackingincidenten.

Dit scenario herhaalde zich voor meerdere klanten die tevergeefs probeerden hun fondsen veilig te stellen. Om de fraude te ontrafelen, schakelde de British Columbia Securities Commission een forensisch data analysebedrijf in, dat ontdekte dat de crypto activa niet waren opgeslagen zoals geclaimd. Integendeel, ze werden overgemaakt naar andere exchanges en goksites, wat de ernst van de fraude onderstreepte.

Belangrijke lessen uit deze crypto diefstal

De zaak ezBtc biedt een belangrijke les voor alle crypto investeerders die willen navigeren in de complexe wereld van digitale valuta. Transparantie en beveiliging moeten altijd voorop staan bij het kiezen van een crypto exchange.

Voordat je investeert, is het cruciaal om een grondig onderzoek te doen naar de reputatie van een platform. Dit omvat het bekijken van eerdere gebruikerservaringen, het lezen van recensies op verschillende forums, en het identificeren van eventuele waarschuwingssignalen die kunnen wijzen op onbetrouwbaarheid of negatieve praktijken.

Vertrouw niet alleen op hoge rendementen die vaak aantrekkelijk lijken, het is belangrijk om ook te zoeken naar platforms die onder regulering staan en transparante beleidslijnen hanteren.

Dit betekent dat je moet letten op zaken zoals de klantenservice, de beveiligingsmaatregelen die zijn genomen om je investeringen te beschermen, en het beleid betreffende het terugtrekken van fondsen.

bitcoin koers grafiek 14 augustus 2024
Bitcoin (BTC) heeft een koers van $61.000 in de grafiek van 2024 | Bron: TradingView

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu