Blockchain Stories
45% van de Bitcoin voorraad is al 6 maanden niet verplaatst
Bitcoin Nieuws

45% van de Bitcoin voorraad is al 6 maanden niet verplaatst

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de cryptomarkt zijn twee soorten investeerders actief: speculanten en lange termijn investeerders. De lange termijn investeerders lijken steeds meer de overheid te krijgen, gezien het feit dat 45% van de Bitcoin voorraad al 6 maanden lang niet verplaatst is. Dit duidt nog steeds op voldoende vertrouwen in deze digitale valuta bij beleggers.

Deze opvallende statistiek blijkt uit een rapport van het analysebedrijf Glassnode. Dit analysebedrijf is tot de conclusie gekomen dat HODL’ers hun Bitcoin lang aanhouden en hier in principe niks mee doen. Is dit goed of slecht nieuws voor de Bitcoin markt?

Blijvend geloof in Bitcoin

Uit de data van Glassnode blijkt dat er blijvend geloof in Bitcoin is. Investeerders geloven nog steeds in Bitcoin, in de toepassingen hiervan en geloven daardoor in een koersstijging op lange termijn.

Dit geldt in ieder geval voor de 45% van de gehele Bitcoin voorraad die al lange tijd niet verplaatst is. De andere 55% wordt wel regelmatig verplaatst, maar daar kan wel onderscheid in gemaakt worden:

  • Speculanten. Het lastige voor speculanten is dat zij hun verlies moeten pakken, indien de Bitcoin koers hard daalt. Hier was vorige week sprake van. De speculanten moesten toen een gigantisch verlies slikken. Het kenmerk van speculanten is dat zij vanuit een korte termijn strategie handelen. Zij kopen BTC en verkopen de digitale munt op korte termijn weer.
  • Verplaatsing van BTC. Er zijn ook nog lange termijn investeerders die tussentijds hun BTC verplaatsen. Dit doen ze bijvoorbeeld omdat ze hun risico’s willen spreiden of naar een andere exchange overstappen. Het gevolg is dat de Bitcoin wel wordt verplaatst, maar niet wordt verkocht.

Hoge verkoopdruk

In de afgelopen maanden was er zeker sprake van een hoge verkoopdruk. De Bitcoin koers steeg immers behoorlijk fors, waarna er vorige week sprake was van een crash. Zowel tijdens de stijging als tijdens de crash was er – in principe -voldoende reden om Bitcoin te verkopen. Daar kiezen talloze investeerders dus niet voor.

Het gevolg is volgens Glassnode helder: het langdurig aanhouden van Bitcoin is terug van weggeweest. Enige tijd leek dit enigszins uit de gratie te zijn, maar veel Bitcoin investeerders kijken toch weer naar de lange termijn. Zij houden de Bitcoin ‘gewoon’ in hun wallet, kijken er verder niet naar om en zinspelen hiermee op een flinke koersstijging op lange termijn.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

Voor Bitcoin lijkt dit een positief teken te zijn. Het geeft immers veel beleggersvertrouwen in Bitcoin aan, evenals voldoende vertrouwen in een stijging van de koers op de lange(re) termijn. Daar heeft uiteindelijk de gehele cryptomarkt baat bij.

Tevens blijkt ook uit deze statistiek dat de recente crash niet al te erg was. De Bitcoin koers is hiervan alweer deels opgekrabbeld en alleen de speculanten hebben hun verlies moeten pakken. De veerkracht van Bitcoin is wederom bewezen en wekt ongetwijfeld nog meer beleggersvertrouwen op. Voor de lange termijn investeerders bood de recente crash ook nog een geweldig (extra) inkoopmoment.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu